Home » Utile » Cum scapi de muște și țânțari pe perioada verii. 10 remedii naturale care îți vor prinde bine

Cum scapi de muște și țânțari pe perioada verii. 10 remedii naturale care îți vor prinde bine

Alexandru Cazacu / 13.07.2021, 09:50
Cum scapi de muște și țânțari pe perioada verii. 10 remedii naturale care îți vor prinde bine

Vara și-a intrat pe deplin în drepturi, iar odată cu căldurile au apărut și țânțarii care ne dau mari bătăi de cap. Din fericire, există și câteva metode naturale cu ajutorul cărora poți scăpa de aceste insecte. Iată cum scapi de muște și țânțari.

Poți să scapi de muște și țânțari cu lămâie sau castravete

După cum vă spuneam, temperaturile ridicate din sezonul estival vin și cu muște și țânțari care nu ne dau pace. Ei bine, pentru a scăpa de aceste insecte enervante, poți să folosești mai multe metode naturale. Iată care sunt câteva dintre acestea.

Lămâie

Chiar și cu ajutorul acestui fruct poți să alungi țânțarii. Cum faci acest lucru? Ei bine, taie câteva felii de lămâie și lasă-le timp de o oră la fiert în 250 ml apă. Dacă mai este nevoie, vom mai adăuga apă. După ce a trecut acest timp, răcim soluția, o filtrăm și o pulverizăm prin încăperi.

Scorțișoară

De asemenea, muștele nu suportă mirosul aromat de scorțișoară. Așadar se poate prepara o soluție dintr-o linguriță de scorțișoară și un litru de apă pe care să o pulverizăm prin camere. Totodată, putem lăsa pur și simplu pudra de scorțișoară într-un vas pe masă.

Busuioc

Pentru a scăpa de țânțari poți să pui câteva buchețele de busuioc în dreptul ferestrelor. De asemenea, ca să ții aceste insecte la distanță, poți să cumperi ghivece cu busuioc pe care să le așezi pe pervazul geamurilor.

Cum scapi de țânțari și muște
Cum scapi de țânțari și muște

Uleiuri esențiale

Chiar și uleiurile de lavandă, eucalipt, mentă sau lămâie pot fi amestecate cu apă și pulverizate prin camere. Mirosul acestora nu doar va alunga muștele, ci va preveni și apariția lor.

Oțet

Ca să scapi de muștele din bucătărie, pune câteva picături de oțet pe o tavă încinsă. Mirosul degajat va alunga muștele.

Castravete

Lângă coșul de gunoi, pune câteva felii de castravete pentru a împiedica muștele să depună ouă. De asemenea, feliile de castravete alungă muștele din locuință dacă sunt puse într-un bol și lăsate peste noapte.

Frunzele de nuc și usturoiul alungă țânțarii

  • Pentru a scăpa de țânțari, poți pune într-un vas din metal sau sau din ceramică câteva frunze de nuc și dă-le foc. Apoi, plimbă-te prin locuință, lăsând fumul să se împrăștie. Mirosul acestor frunze va aroma camerele, însă va alunga și țânțarii datorită concentrației mare de iod. În caz că nu vrei să le dai foc, așază frunzele într-un vas și lasă-le în camere.
  • De asemenea, poți să amesteci puțin vin alb cu detergent de vase și să lași soluție rezultată pe masa din bucătărie. Muștele vor fi atrase de miros și se vor îneca în soluție.
  • Nici muștele, dar nici țânțarii nu suportă mirosul de mentă. Așadar, poți pune unul sau două ghivece cu mentă pe pervazul ferestrelor.
  • Nici usturoiul nu este mai prejos atunci când vine vorba de alungat insectele. Trebuie doar să pisezi câțiva căței de usturoi și să îi pui într-un vas. Apoi, pune recipientul pe noptiera de lângă pat. Dacă te deranjează mirosul, lasă-l pe masă. În acest fel, în camera respectivă nu vei vor mai intra țânțarii.