Home » Cum să faci orice » Care sunt cele mai potrivite coafuri pentru părul mediu

Care sunt cele mai potrivite coafuri pentru părul mediu

Violeta Badea / 07.06.2021, 10:05

Ai părul mediu și nu știi cum să te coafezi? Ei bine, poți alege de la coafuri lejere si simple până la coafuri mai sofisticate sau chiar ceva mai special, de ocazie. Hairstyliștii sunt de părere că această lungime a părului este cel mai ușor de coafat, iar varianta pe care o vei alege va rezista și mai mult în timp. Iată care sunt cele mai potrivite coafuri pentru părul mediu.

Care sunt cele mai potrivite coafuri pentru părul mediu

În anul 2021 apar câteva tendințe în ceea ce privește coafarea părului, punându-se accent pe conturarea unui look elegant, feminin, romantic, dar în acelați timp lejer. Părul de dimensiune medie este foarte ușor de coafat, mai ales că există numeroase variante pe care poți să le alegi. Iată câteva coafuri pe care le poți încerca chiar la tine acasă.

1. Bucle

Buclele sunt perfecte pentru orice o lungime medie a părului, deoarece scoate în evidență trăsăturile feței. Este foarte important să dai un pic de volum părului, deoarece acesta oferă o notă de eleganță. Această coafură nu este deloc complicat de obținut. Nu trebuie neapărat să mergi într-un salon specializat pentru a te bucura de niște bucle lejere și pot fi soluția potrivită oricând ai nevoie de-o coafură elegantă, dar și de una casual.

Bucle
Bucle

2. Împletituri

Sunt zile în care nu ai timpul necesar pentru a-ți aranja părul. Ei bine, atunci când îți dorești o coafura rapidă, poți alege să-ți împletești părul. Această coafură se obține foarte ușor, este de impact și ai posibilitatea de a apela la diverse moduri de a-ti impleti părul. Numărul împletiturilor îl poți alege în functie de eveniment. Iată câteva moduri de a-ți împleti părul:

  • coadă de pește – o împletitură elegantă și potrivită pentru orice sezon
  • spicul – se pornește din vârful capului și ajunge până jos
  • împletiturile sirenă – o coadă împletită simplă, care înconjoară capul ca o bentiță

3. Coc

Daci ai o lungime medie a părului, poți alege realizarea unui coc lejer. Acesta este ușor de făcut și are un aspect foarte elegant. De asemenea, cocul se face într-un timp destul de scurt și nu ai nevoie de foarte multe produse de styling. Specialiștii recomandă folosirea unui fixativ pentru a rezista cât mai mule ore, dar nu este obligatoriu. Cocul poate fi accesorizat cu agrafe, astfel încât să-l personalizați.

4. Coada de cal

Coada de cal este cea mai întâlnită și veche coafură, indiferent de lungimea părului. Aceasta poate fi o soluție foarte bună pentru părul mediu, mai ales dacă aveți grijă să oferiți puțin volum părului. De asemenea, coada de cal poate fi ondulată la vârfuri sau poate avea diverse împletituri discrete.

5. Coafuri pe o parte

Îndiferent de sezon, coafurile pe o parte pentru păr mediu vor fi la modă întotdeauna. Acestea sunt foarte lejere și ușor de obțint. Tot ceea ce trebuie să faceți este să pieptănați părul pe o parte. De asemenea, puteți folosi placa de păr sau de ondulator pentru a îndrepta vârfurile, astfel încât să arate senzațional.