Home » Cum să faci orice » Carne la grătar marinată. Ingrediente și rețete speciale de marinare a cărnii pentru un gust irezistibil

Carne la grătar marinată. Ingrediente și rețete speciale de marinare a cărnii pentru un gust irezistibil

Alexandru Cazacu / 27.03.2022, 16:10
Carne la grătar marinată. Ingrediente și rețete speciale de marinare a cărnii pentru un gust irezistibil

Conform specialiștilor în arta culinară, pentru o un preparat perfect și savuros, înainte de a o pune pe grătar, canea trebuie marinată. Așadar, noi vă vom spune cum se marinează corect carnea pentru grătar. Iată câteva ingrediente și rețete speciale de marinare a cărnii care te vor ajuta să obții o carne la grătar absolut delicioasă.

Carne la grătar marinată. Rețete inedite de marinare a cărnii

După cum spuneam, pentru un preparat delicios, nu este de ajuns să arunci o bucată de carne pe grătar și să o gătești. Cea mai bună carne la grătar trebuie mai întâi marinată, spun experții în bucătărie. În acest context, noi ți-am pregătit câteva rețete de marinare a cărnii, care cu siguranță nu vor da greș. Iată care sunt acestea.

Carne la grătar marinată cu ghimbir

Pentru aceasta vei avea nevoie de următoarele ingrediente: o rădăcină de ghimbir, 3 cepe, 10 căței de usturoi, o linguriță boabe de coriandru, jumătate de linguriță de piper alb măcinat, busuioc proaspăt, 1 lingură boia de ardei dulce, câteva linguri de ulei, sare după gust, zeama de la o lămâie și o portocală.

În ceea ce privește prepararea acestei rețete, mai întâi trebuie să tocăm mărunt ceapa și usturoiul. Apoi dăm ghimbirul prin răzătoare și măcinăm boabele de coriandru (le putem pune și ca atare). Acum, vom toate ingredientele într-un bol.

Marinadă pentru carnea de porc

Pentru a marina carnea de porc poți face o marinadă din 150 ml ulei, 7-8 căței de usturoi, zeama de la o lămâie, 10 boabe de piper, 5 foi de dafin, 50 gr muștar, sare după gust, 2 crenguțe de rozmarin și o linguriță de cimbru uscat. Nu trebuie decât să amesteci toate aceste ingrediente și să pui carnea la marinat pentru cel puțin 2 ore.

Cum să marinezi carnea pentru grătar
Carne la grătar marinată. Rețete inedite de marinare a cărnii

Carne de porc marinată cu vin alb

Este cunoscut faptul că vinul frăgezește perfect carnea de porc. Pentru această marinadă vei avea nevoie de următoarele ingrediente: 6 căței de usturoi, 60 ml vin alb sec, 20 ml ulei de măsline, sare și piper, chimen, rozmarin, oregano, busuioc și salvie. Amestecă într-un vas ingredientele și lasă carnea de porc la marinat pe 2-3 ore.

Carne la grătar marinată cu sos de chili

Ingrediente:

  • 8 căței de usturoi
  • 5 linguri ulei
  • zeama de la 2 portocale
  • zeama de la o lămâie
  • 3 linguri sos de chili
  • 2 lingurițe de boia de ardei
  • chimen
  • oregano
  • 50 ml tequila
  • sare și piper.

Amestecă sucul de citrice cu celelalte ingrediente și lasă carnea la marinat pentru aproximativ 3 ore. Amestecul este perfect atât pentru carne de porc, cât și pentru carne de vită sau miel.

Marinadă pentru carne de vită

Dacă vrei să îi răsfeți pe cei dragi cu o carne de vită la grătar nemaipomenită, poți încerca fără griji această rețetă. Vei avea nevoie de: 150 ml suc de grefe, 150 ml sos de soia, 2-3 căței de usturoi pisați, 1 lingură de miere de albine, sare și piper, rozmarin, coriandru și 4 linguri de ulei.

Amestecă într-un bol toate ingredientele și lasă carnea de vită la marinat pentru câteva ore bune înainte de a o pune pe grătar. Însă trebuie să aveam în vedere că nu trebuie să stea mai mult de 20 – 24 de ore, deoarece carnea de vită este musculoasă, iar textura ei se va strica.