Home » Cum să faci orice » Friptură de porc la cuptor. Cum iese carnea fragedă. Secretul constă într-un ingredient banal

Friptură de porc la cuptor. Cum iese carnea fragedă. Secretul constă într-un ingredient banal

Balan Daniel / 31.12.2021, 10:49
Friptură de porc la cuptor. Cum iese carnea fragedă. Secretul constă într-un ingredient banal

Românii obișnuiesc să aibă mese îmbelșugate la fiecare sărbătoare, iar în Ajun de Anul Nou, unele gospodinele din România își pregătesc bucatele pentru masa de Revelion. În următoarele rânduri, noi îți vom prezenta o rețetă inedită de friptură de porc la cuptor. Hai să vedem ce trebuie să facem pentru un preparat delicios și care este secretul pentru o carne fragedă și suculentă.

Rețetă de friptură de porc la cuptor

Ușor de preparat și extrem de delicioasă, carnea de porc la cuptor este cu siguranță printre preparatele preferate ale românilor. Gătită în acest fel, carnea va fi suculentă și plină de aromă. După ce ai gustat aceste minunate cotlete de porc la cuptor, cu siguranță le vei face din nou.

După cum spuneam, această rețetă de friptură de porc la cuptor este foarte simplă, iar dacă vei urmări cu atenție pașii de mai jos, carnea va ieși foarte fragedă și toată lumea îți va aprecia calitățile în bucătărie.

De asemenea, este perfectă chiar și atunci când nu știi ce să faci la cină sau pur și simplu ai chef de o friptură ca la carte. Acestea fiind spuse, hai să vedem care sunt ingredientele de care vom avea nevoie și cum se prepară această rețetă.

Friptură de porc la cuptor – Ingrediente:

  • 1 kg cotlet de porc
  • 5 cepe potrivite
  • 100 ml ulei
  • 100 ml bere
  • sare și piper după gust
  • 1 linguriță boia de ardei dulce (sau iute dacă vă place).

Mod de preparare

Mai întâi vom spăla cotletul de porc și îl tăiem felii potrivite, apoi le batem puțin cu ciocanul de bătut carnea, pentru a rupe fibrele. Condimentăm cotletele cu sare și piper pe ambele părți și le lăsăm puțin deoparte. Între timp vom curăța și spăla cepele și le tăiem rondele.

Ungem o tavă cu 50 ml de ulei și așezăm rondelele de ceapă pe toată suprafața tăvii de copt. Într-un bol punem cotletele de porc, o linguriță de boia dulce și 50 ml de ulei de floarea soarelui și amestecăm bine toate ingredientele, asigurându-ne că feliile de carne au condimente pe toată suprafața.

Rețetă de friptură de porc la cuptor
Rețetă de friptură de porc la cuptor

Așezăm acum peste rondelele de ceapă și cotletele, turnăm în tavă 100 ml de bere și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 40 de minute. Acum că friptura este gata, vom avea nevoie și de o garnitură, așadar mai jos aveți o rețetă de salată de varză, care merge de minune alături de cotlete.

Salată de varză

Ingrediente:

  • 300 g varză
  • 1 castravete
  • o linguriță busuioc
  • 10 ml oțet
  • 50 g maioneză
  • 20 ml ulei
  • un praf de sare.

Modul de preparare

Mai întâi vom tăia varza fideluțe, iar apoi spălăm castravetele și îl tăiem felii subțiri. Pune varza și feliile de castravete într-un bol, iar peste acestea vom adăuga un praf de sare, puțin busuioc, 10 ml oțet și cele 50 g maioneză. Amestecăm bine toate ingredientele și punem salata în farfurie alături de două bucăți din cotletul prezentat mai sus. De asemenea, puteți turna peste cotlete și o lingură de sos din tavă.