Home » Cum să faci orice » Cartofi la cuptor cu bacon. Rețeta incredibil de simplă și gustoasă

Cartofi la cuptor cu bacon. Rețeta incredibil de simplă și gustoasă

Alexandru Cazacu / 15.09.2021, 15:34
Cartofi la cuptor cu bacon. Rețeta incredibil de simplă și gustoasă

Ți s-au epuizat toate ideile și nu mai știi ce să faci de mâncare? Ei bine, nu trebuie să îți mai bați capul, pentru că astăzi îți vom prezenta o rețetă deosebită de cartofi la cuptor cu bacon. Aceasta este foarte ușor de preparat, extrem de delicioasă și va fi cu siguranță pe placul familiei tale.

Rețetă simplă și delicioasă de cartofi la cuptor cu bacon

Trebuie neapărat să încercați rețeta din rândurile de mai jos. Cartofii preparați în acest mod sunt extrem de savuroși. Ei pot fi mâncați ca atare, ca garnitură sau alături de salata preferată. Rețeta este foarte simplă, însă dacă urmezi pașii de mai jos, rezultatul va fi unul deosebit și cu siguranță îi vei mai face și cu alte ocazii.

Fără doar și poate, cartofii se numără printre cele mai consumate și îndrăgite alimente în întreaga lume. Indiferent de felul în care sunt gătiți, cartofii au un gust absolut delicios și sunt o sursă foarte bogată de amidon. Cu toate acestea, astăzi vă vom prezenta o rețetă inedită de cartofi la cuptor cu bacon. Iată care sunt ingredientele necesare și modul de preparare al acesteia.

Ingrediente:

  • 5 cartofi mari
  • 5 felii de bacon
  • 15o g smântână
  • 100 g unt
  • 150 ml lapte
  • usturoi
  • 100 g cheddar
  • codițe de ceapă verde
  • sare și piper
  • ulei

Cartofi la cuptor cu bacon- modul de preparare

Mai întâi, vom spăla bine cartofii, după care îi așezăm întregi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Mai departe, stropim cartofii cu puțin ulei, îi condimentăm cu sare și piper și îi dăm la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius până sunt făcuți în interior. Între timp, punem puțin ulei într-o tigaie, în care vom prăji cele cinci felii de bacon pe ambele părți.

După ce cartofii s-au copt, scoatem tava din cuptor și îi lăsăm să se răcorească puțin. Acum, tăiem fiecare cartof pe lungime și scoatem miezul, însă păstrăm coaja intactă (aici vom pune umplutura). Într-un bol punem miezul cartofului, smântâna, laptele, usturoiul zdrobit, sare și piper, ceddarul dat prin răzătoare, ceapa verde și amestecăm totul cu ajutorul unui mixer.

Rețetă simplă și delicioasă de cartofi la cuptor cu bacon
Cartofi cu bacon la cuptor. Trebuie neapărat să încerci această rețetă ușoară și delicioasă

Cum se fac cartofii la cuptor cu bacon

Tapetăm tava cu o altă bucată de hârtie de copt, peste care vom așeza cojile de cartofi păstrate. În continuare, vom folosi compoziția ca să umplem cojile de la cele 10 jumătăți de cartofi. Acum, deasupra umpluturii presărăm puțin cheddar ras, iar peste acesta vom pune baconul tăiat în bucăți mic și ceapă verde tocată mărunt.

Acum nu ne mai rămâne nimic de făcut decât să dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru alte 10 minute. După ce s-a scurs timpul de coacere, lăsăm cartofii puțin să se răcorească. După cum spuneam și anterior, aceștia pot fi serviți alături de salata preferată sau ca atare. De asemenea, cartofii copți gătiți astfel sunt extrem de gustoși, iar copiii îi vor adora cu siguranță. Aceasta a fost rețeta noastră, iar noi îți dorim poftă bună.