Home » Cum să faci orice » Rețeta de cartofi copți pe care trebuie neapărat să o încerci. Se prepară ușor și sunt mai gustoși ca cartofii prăjiți

Rețeta de cartofi copți pe care trebuie neapărat să o încerci. Se prepară ușor și sunt mai gustoși ca cartofii prăjiți

Alexandru Cazacu / 10.08.2021, 16:47
Rețeta de cartofi copți pe care trebuie neapărat să o încerci. Se prepară ușor și sunt mai gustoși ca cartofii prăjiți

Dacă ai epuizat toate ideile și nu știi ce să mai pregătești de mâncare pentru cei dragi, atunci poți să încerci această delicioasă rețetă de cartofi copți. Aceștia sunt foarte sănătoși și gustoși, dar și foarte ușor de preparat. Acestea fiind spuse, hai să vedem cum se fac acești cartofi copți și care sunt ingredientele de care avem nevoie.

Acești cartofi copți se prepară foarte ușor și extrem de delicioși

Cartofii sunt cu siguranță printre alimentele preferate de toată lumea. Aceștia sunt extrem de delicioși și pot fi preparați în nenumărate moduri. Cu toate acestea, noi vă vom prezenta astăzi o rețetă de cartofi copți, foarte simplă și delicioasă.

Ingrediente:

  • 10 cartofi noi potriviți
  • puțin ulei de măsline
  • sare și piper
  • 100 g de mozzarella
  • 30 g unt
  • 3 căței de usturoi
  • o lingură de maioneză
  • pătrunjel
  • oregano.

Modul de preparare

Mai întâi vom spăla bine cartofii și îi vom usca cu un prosop. Acum, cu Vârful unui cuțit pătrundem cartofii în diferite locuri, însă nu foarte adânc. Mai departe, frecăm cartofii cu puțină sare și pregătim o tavă unsă cu ulei de măsline. Așezăm cartofii în tavă și îi dăm în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 50 de minute la o temperatură de 190 de grade Celsius.

După ce s-au scurs cele 50 de minute, scoatem cartofii copți din cuptor pe un tocător de lemn, îi lăsăm puțin să se răcească și îi vom cresta în formă de cruce (îi vom umple ulterior), însă trebuie să avem grijă să nu ajungem la partea de jos a acestora, după care îi punem înapoi în tavă.

 

Rețetă ușoară de cartofi copți
Rețetă ușoară de cartofi copți

Umplutura pentru cartofi copți

În continuare, vom pune într-un bol, mozzarella, 30 de grame de unt, cei trei căței de usturoi zdrobiți, o lingură de maioneză, sarea și piperul, puțin pătrunjel tocat mărunt și oregano. Amestecăm bine toate ingredientele până obținem o compoziție omogenă. Acum, cu ajutorul unei linguri, vom pune între crestăturile cartofilor amestecul obținut, având grijă să nu îi rupem. După ce am făcut această operațiune, dăm tava din nou la cuptorul preîncălzit la 190 de grade Celsius timp de 10 minute.

Ei bine, aceasta este rețeta noastră de cartofi copți. Aceștia sunt extrem de delicioși și sănătoși. Aceștia pot fi serviți alături de diverse preparate, dar și ca atare. Noi vă dorim poftă bună.

Cum să alegi cartofii pentru ca rețetele să iasă perfect

Cu siguranță atât cartofii albi, cât și cei roșii sunt cel mai des utilizați în bucătăria românească. Cu toate acestea este indicat să știi care este diferența dintre ei. Mai precis, unii sunt mai buni pentru anumite preparate, fiind mai pufoșii, iar ceilalți rezistă mai bine la fiert, fiind mai tari. De asemenea, la diferite mâncăruri sau tocănițe, pentru a nu se sfărâma la fiert se aleg cartofii roșii. Pe de altă parte, dacă vrei să prepari cartofi copți, atunci este recomandat să folosești cartofi cu coaja albă, aceștia fiind mult mai gustoși preparați în acest fel.

Pe de altă parte, pentru ca piureul să iasă perfect nu trebuie să folosești cartofi roșii sau noi. Așadar, cei albi (făinoși) sunt cei mai potriviți pentru ca  piureul să iasă moale și pufos.