Home » Cum să faci orice » Cât costă să îți faci piscină în curte. Prețurile diferă în funcție de material și tipul de piscină

Cât costă să îți faci piscină în curte. Prețurile diferă în funcție de material și tipul de piscină

Manolică Anca / 25.05.2022, 17:48
Cât costă să îți faci piscină în curte. Prețurile diferă în funcție de material și tipul de piscină

Deși ai putea oricând să cumperi o piscină gonflabilă sau să mergi în concediu la un centru spa, nimic nu se compară cu a avea la îndemână o piscină mare în curtea ta, atât pentru distracție cât și pentru înot. Detaliem, în rândurile de mai jos, care sunt costurile pentru a îți face o piscină în curte. Evaluează-ți finanțele și vezi care variantă este cea mai avantajoasă pentru tine.

Cât costă să construiești piscină în curtea casei

Temperaturile ridicate din timpul verii aduc necesitatea unei hidratări pe măsură, dar și a unei răcoriri din când în când. Pe lângă purtarea unor haine ușoare, lejere sau pornirea aerului condiționat și răcorirea în piscină poate fi o modalitate excelentă de a învinge căldura.

În prezent, există multe soluții care se pot adapta atunci când ai în plan să construiești o piscină. Grație dezvoltărilor tehnice din construcții, gama din care poți alege este mult mai largă. De la una îngropată la cea interioară, tehnica de azi ne permite să construim în mai multe feluri.

Totuși, trebuie să știi, că realizarea unei piscine personalizate, în special echipată, necesită totuși un buget mai substanțial. Prețurile pot începe de la 4.000€ în regie proprie și de la 10.000€, atunci când este realizată de o firmă de construcții.

Prețurile diferă în funcție de mai mulți factori

Piscină din fibra, piscină din zidărie, beton sau bolțari sau piscină din lemn. Sunt multe variante. Desigur, alegerea se face în funcție de mai mulți factori, printre care buget, spațiu disponibil, nevoi. Iată câteva informații utile despre fiecare tip de piscină în parte.

Piscină în curte
Piscină în curte

Piscină din fibră de sticlă – de la 500 € la 5.500 € în kit

Acest tip de piscină, cea mai căutată din România, este concepută în fabrică, realizată din fibra de sticlă. Suplimentată opțional de scări și / sau plaje scufundate, instalarea să este rapidă, însă este nevoie ca terenul să fie bine pregătit în prealabil, potrivit construiesteieftin.ro.

Piscina realizată în întregime din fibră de sticla poate fi asamblată foarte repede de un profesionist. În cazul celei în kit, ea trebuie transportată de la fabrică la tine în curte într-o singură bucată, fiind necesară respectarea cu strictețe a anumitor dimensiuni de transport. Și în acest caz se necesită o pregătire excelentă a terenului.

Piscină din beton sau îngropată – de la 5.500 la 10.000 € aproximativ în kit și de la 10.000 € la 15.000 € aproximativ în funcție de echipament

Piscină din panouri de oțel, polimeri, aluminiu, beton precomprimat – în funcție de materialele alese poți avea un preț mai mic sau mai mare. De asemenea, contează și dacă este construită de tine sau de o firmă specializată.

La acestea se adaugă și echipamentele extra, precum acoperiș simplu, acoperiș retractabil automat, încălzire, înot împotriva curentului și tratamente automate.

Piscină gata echipată, la cheie – de la la 15.000 € la 20.000 € aproximativ în kit și de la 20.000 € la 30.000 € sau mai mult pentru o piscina la cheie

Aceste piscine sunt realizate pentru tine și construite exclusiv de către profesioniști care fac piscine „la comandă”, în funcție de nevoile și dorințele fiecăruia în parte.

Totodată, înainte de a cumpăra materialele și de a angaja forța de muncă, ar fi bine să apelezi la un profesionist care să evalueze condițiile terenului, prizele electrice și amplasarea țevilor, astfel încât să nu existe cheltuieli neprevăzute ulterior.