Home » Cum să faci orice » Cât de des e indicat să-ți speli puloverele, în funcție de material. Detaliul de care e bine să ții cont

Cât de des e indicat să-ți speli puloverele, în funcție de material. Detaliul de care e bine să ții cont

Cojocaru Cristian / 04.01.2022, 13:23
Cât de des e indicat să-ți speli puloverele, în funcție de material. Detaliul de care e bine să ții cont

Nimeni nu a promis vreodată că îngrijirea hainelor va fi ceva distractiv. Spălatul hainelor se încadrează undeva pe primele locuri în ceea ce privește una dintre cele mai neplăcute sarcini pe care trebuie să le faci acasă. Astfel, trebuie să știi cum să ai grijă de hainele tale și cât de des este indicat să îți speli puloverele, dar și celelalte articole vestimentare.

Cât de des trebuie să speli puloverele

Pentru unele persoane, îngijirea fibrelor reprezintă un job, astfel că Elaine Cella, un om știință al fibrelor la Procter and Gamble a răspuns mai multor întrebări cu privire la uzura obiectelor vestimentare. Aceasta a afirmat că există anumite lucruri pe care trebuie să le luăm în calcul cu privire la materialele textile, fiind vorba despre expunere și intensitate.

Astfel, în afară de îngrijirea corespunzătoare a fiecărei piese vestimentare, purtarea acestora conform ocaziilor pentru care sunt destinate, curățarea hainelor are și ea un rol important în rezistența acestora de-a lungul timpului. Dacă nu știi după câte purtări trebuie să îți speli puloverele sau alte haine, iată aici un mic ghid care te va ajuta în acest sens:

  • Pulovere (groase): la fiecare 3-4 purtări;
  • Pulovere (subțiri): la fiecare purtare;
  • Denim: la fiecare 2-3 purtări;
  • Topuri (toate): fiecare purtare;
  • Hanorace asemănătoare cu puloverele: 3-4 zile dacă ai un strat dedesubt, după fiecare purtare dacă sunt purtate pe piele;
  • Rochii: la fiecare purtare;
  • Hainele de antrenament: la fiecare purtare;
  • Pijamalele: la fiecare 3-4 zile;
  • Jachete: la fiecare câteva săptămâni;
  • Eșarfe: la fiecare câteva săptămâni;
  • Pălării de iarnă: la fiecare câteva săptămâni.
des speli puloverele
Tine cont la faptul ca hainele tale se murdaresc mai mult pe interior decat pe exterior

Cât de murdare sunt, de fapt, hainele tale

Reține faptul că piesele purtate direct pe piele cum ar fi bluzele și puloverele mai subțiri se vor murdări la fel, indiferent de materialul din care sunt acestea confecționate. Topurile, de asemenea, trebuie să fie spălate temeinic după fiecare purtare, fiind adevărați magneți pentru germeni, astfel că este recomandat să le cureți corespunzător.

Cu toate că poate uneori ești tentat să trișezi, oamenii de știință arată că pe parcursul unei zile, o persoană obișnuită produce 10 grame de piele moartă, 40 de grame de ulei și 1 litru de transpiraței. Combină aceste lucruri cu alte efecte ale corpului precum mătreața, cerumenul, lacrimile, urină, etc. și nu vei fi suprins de faptul că hainele tale sunt mai murdare decât ți-ai imaginat la început, pentru că tu te gândești la pete și nu la ce reziduuri se adună pe interiorul acestora.

„Ne gândim atât de intens la petele de pe haine, nu la ce se întâmplă înăuntru. Șaptezeci la sută din murdăria rufelor sunt de fapt invizibile. Ai grijă de haine ca de pielea sau părul tău”, a dezvăluit Mary Johnson, un alt om de știință al mărcii.

Aceste lucuri includ foarte mulți factori care pot determina murdărirea hainelor, acestea fiind mult mai murdare pe interior decât pe exterior, lucru la care probabil că nu ne-am gândit atât de intens până acum. Cella a spus că, deși nu poți spune întotdeauna că transpiri, există un experiment ușor pentru a dovedi acest lucru. Astfel, așază uun șervețel pe centrul pieptului, direct pe piele și lasă-l acolo câteva minute. Când vei încerca să îl înlături, vei observa că acesta se lipește puțin. Îți vei da seama că, de fapt, transpiri mai mult decât de așteptai și fără să îți dai seama.