Pe lângă alte metode de frăgezire a cărnii, marinata este unul dintre cele mai bune moduri prin care carnea de porc capătă un gust extraordinar și o textură fină. Aceasta poate fi cumpărată de la magazinele de specialitate sau poate fi pregătită chiar de tine. Cât timp trebuie să lași la marinat coastele de porc, poți afla mai departe.
Bineînțeles, există mai multe metode pentru marinarea cărnii de porc. Cu toate acestea, dacă respecți câțiva pași simpli și timpul de marinare, sigur nu vei da greș. De exemplu, pentru ca toate elementele marinatei să acționeze, coastele de porc se pot lăsa la marinat 1-2 ore dacă sunt ținute la temperatura camerei, însă pentru a obține un gust deosebit, este recomandat să o lași în frigider la fezandat aproximativ 24 de ore sau măcar peste noapte.
Cu toate acestea, trebuie să știi că rolul marinatei nu este doar pentru a da gust cărnii, ci și pentru a o frăgezi și hidrata bine. Aceste lucruri sunt foarte importante, deoarece atunci când o gătești, carnea poate deveni uscată. Pentru a face acest lucru vei avea nevoie de următoarele elemente cheie:
După cum spuneam există mai multe moduri în care poți marina carnea de porc. Mai departe îți vom arăta câteva metode prin care poți da un gust deosebit preparatului tău.
Oțetul este foarte eficient pentru frăgezirea cărnii, însă este foarte puternic și vei avea nevoie de apă și miere sau zahăr. Pentru această marinată vei avea nevoie de:
O metodă de marinare a cărnii de porc este cea cu lămâie. Pentru aceasta vei avea nevoie de:
Un alt acid care frăgezește carnea de porc, îi dă un gust aparte și o culoare deosebită, este vinul roșu. Pentru acestă metodă de marinat vei avea nevoie de următoarele ingrediente: