Home » Cum să faci orice » Ce e bine să faci, dacă pleci de Paște de acasă, pentru a ține hoții departe de locuința ta. Semnul nebănuit care le arată acestora că pot acționa

Ce e bine să faci, dacă pleci de Paște de acasă, pentru a ține hoții departe de locuința ta. Semnul nebănuit care le arată acestora că pot acționa

Alexandru Cazacu / 19.04.2022, 10:50
Ce e bine să faci, dacă pleci de Paște de acasă, pentru a ține hoții departe de locuința ta. Semnul nebănuit care le arată acestora că pot acționa

Iată că mai sunt câteva zile până la Paște, iar mulți dintre români își fac deja planuri pentru minivacanța din zilele respective. Odată cu încetarea stării de alertă în România, oamenii au revenit la vechile obiceiuri, iar printre acestea se numără și cele din perioada sărbătorilor pascale, când mulți dintre ei vor pleca de acasă. Așadar, dacă ai de gând să îți petreci Paștele departe de locuință, trebuie să ai în vedere câteva lucruri. Iată ce e bine să faci dacă pleci de Paște de acasă, pentru a ține hoții la distanță.

Ce să faci, dacă pleci de Paște de acasă, pentru a ține hoții departe de locuința ta

În cadrul unui interviu pentru impact.ro, Dan Antonescu, comisar-șef în rezervă, a vorbit despre principalele „surprize” pe care ni le pot face hoții în perioada sărbătorilor pascale. Fost om al legii și prezentator al emisiunii „Anchetele comisarului Antonescu”, fostul polițist a oferit câteva sfaturi menite să preîntâmpine unele situații neplăcute.

„Înainte de Paști le sugerez tuturor să se abțină să scrie pe pagina lor de Facebook că vor petrece sărbătoarea într-un loc anume, pe placul inimii lor. E un fel de invitație deschisă! Habar nu aveți cine și când vă va citi mesajul.

Paștele, ca și Crăciunul, ca și Revelionul, face parte din acea perioadă de timp în care tentația în domeniu crește foarte mult. Chiar dacă casa dumneavoastră va fi fără stăpân doar câteva zile, asta nu înseamnă că trebuie să dați de știre unei lumi întregi. Mai degrabă scrieți despre aventura trăită după. Nu înainte și nici în timpul derulării ei!”, explică Dan Antonescu pentru Impact.

Ce e bine să faci, dacă pleci de Paște de acasă, pentru a ține hoții la distanță de locuința ta
Ce e bine să faci, dacă pleci de Paște de acasă, pentru a ține hoții la distanță de locuința ta

Cât timp sunteți plecați de acasă, puteți apela la un vecin sau o rudă

Comisarul-șef le recomandă celor ce își părăsesc domiciliul în perioada sărbătorilor de Paște să apeleze la o rudă sau la un vecin de încredere, ca acesta să mai treacă din când în când pe la locuința respectivă. Astfel pot lăsa impresia că proprietarii sunt acasă, aprinzând lumina sau televizorul pentru scurte perioade de timp.

„Chiar dacă e apartament, chiar dacă e o vilă, în absența unui contract cu o firmă de pază, rețeta e aceeași. E mai bine dacă cineva de încredere vă va mai trece pragul casei, cât sunteți plecat. Să știți că unii dintre infractori lasă tot felul de semne la intrare.

Pot lăsa ei înșiși câte un pliant cu oferte de la nu știu ce magazin. Sau un amărât de băț de chibrit, așezat într-o anumită poziție. Dacă vor observa că după un anume timp, nici pliantul și nici bățul nu s-au mișcat, e un semn că pot acționa! Contracronometru, dar pot trece la treabă!”, a adăugat Dan Antonescu.

Așadar, dacă aveți de gând să plecați în vacanță cu ocazia sărbătorilor pascale, este recomandat să țineți cont de toate aceste lucruri, pentru a evita unele situații neplăcute. Se pare că principala preocupare a unor oameni care trăiesc în afara legii este spargerea locuințelor părăsite temporar de proprietari, în jurul sărbătorilor.