Home » Cum să faci orice » Ce e bine să faci pentru a repara maioneza tăiată. 10 trucuri din bucătărie care te scot din orice dificultate

Ce e bine să faci pentru a repara maioneza tăiată. 10 trucuri din bucătărie care te scot din orice dificultate

Nistor Alexandru / 23.12.2021, 16:14
Ce e bine să faci pentru a repara maioneza tăiată. 10 trucuri din bucătărie care te scot din orice dificultate

În această perioadă când toate gospodinele se află în bucătărie pentru a prepara bucate care mai de care, sunt binevenite câteva trucuri foarte utile în activitatea acestora. Foarte multe persoane preferă să mănânce mai sănătos și aleg să își prepare mâncarea acasă în detrimentul meselor servite în oraș. Trucurile pot scurta timpul de lucru al gospodinelor, ajutându-le să dea un gust mai bun bucatelor sau să dreagă o maioneză tăiată. Iată ce e bine să faci pentru a repara maioneza tăiată, precum și 10 trucuri din bucătărie care te scot din orice dificultate.

10 trucuri din bucătărie: ce să faci ca să repari maioneza tăiată

După cum știm, în următoarele zile, toate gospodinele se ocupă de pregătirea masei de Crăciun. Deși acestea par activități de rutină este foarte bine să avem în vedere niște trucuri care ne scot din orice dificultate, printre care și ce este bine să facem pentru a repara maioneza tăiată.

Este timpul să fim creativi cu aceste 10 trucuri și soluții din bucătărie pentru problemele cu care ne putem întâmpina în această perioadă. Aceste trucuri funcționează cu adevărat. Pe lângă ele și organizarea corespunzătoare a bucătăriei poate ajuta. Iată câteva trucuri generale, care pot fi de folos oricărei gospodine, chiar și celor mai experimentate:

  1. stafidele se pun în apă caldă, rom sau se dau la cuptorul cald câteva minute, înainte de a fi folosite la prăjituri;
  2. dacă fierb în vin roșu cel puțin 15 minute, sarmalele cu varză sau cu viță de vie vor fi mai gustoase;
  3. dacă se adaugă o lingură de orez în compoziția perișoarelor, acestea nu se vor mai împrăștia în ciorbă;
  4. dacă se pune un albuș de ou în oala cu ciorbă, acesta va împrăștia toată spuma de la carne, dacă aceasta nu a fost luată;
  5. dacă se umezește lama cuțitului cu care se va tăia cozonacul sau checul cald, acestea nu se vor mai sfărâma;
  6. dacă se pune carnea care urmează să fie marinată, în suc de ananas, aceasta va deveni mult mai gustoasă;
  7. pentru a deveni cozonacul mai pufos se adaugă în compoziția sa, o lingură de oțet;
  8. dacă se adaugă un capac de apă rece, peste albușurile care se bat, se va obține o cantitate mai mare;
  9. dacă o lămâie se va pune la cuptorul cu microunde pentru câteva secunde, înainte de a fi stoarsă, se va obține mai mult suc de lămâie;
  10. dacă înainte de a umple ardeii îi vom unge cu ulei de măsline, aceștia nu își vor pierde culoarea și nici nu se vor înmuia.
Ce e bine să faci pentru a repara maioneza tăiată. 10 trucuri din bucătărie care te scot din orice dificultate
Ce e bine să faci pentru a repara maioneza tăiată

Trucuri pentru a repara maioneza tăiată

Maioneza tăiată nu trebuie aruncată. Aceasta se poate repara cu ajutorul unui ou fiert, din care se prepară altă maioneză. În momentul în care aceasta începe să se întărească, putem folosi maioneza tăiată pe care să o adăugăm în loc de ulei.

Un alt truc este să punem câteva picături de apă rece, peste maioneza care s-a tăiat. Amestecând, aceasta își va recăpăta textura. Dacă înainte de a prepara maioneza, vom adăuga un vârf de cuțit de sare de lămâie și o linguriță de albuș, aceasta nu se va mai tăia.