Home » Cum să faci orice » Cum prepari cea mai bună maioneză pentru salata de boeuf. Secretul folosit pentru a avea consistență

Cum prepari cea mai bună maioneză pentru salata de boeuf. Secretul folosit pentru a avea consistență

Toader Mihai / 22.12.2021, 12:49
Cum prepari cea mai bună maioneză pentru salata de boeuf. Secretul folosit pentru a avea consistență

Mai sunt doar două zile din Postul Nașterii Domnului, iar gospodinele din România se gândesc deja la preparatele pe care le vor pune pe masa de Crăciun. Printre mâncărurile preferate de români în zilele de sărbătoare se află și salata de boeuf. În acest context, noi îți vom spune cum să prepari cea mai bună maioneză pentru salata de boeuf. Hai să vedem care este secretul pentru o maioneză demnă de un adevărat maestru în arta culinară.

Cum să faci cea mai bună maioneză pentru salata de boeuf

După cum bine știm, maioneza este unul dintre ingredientele principale pentru salata de boeuf. Așadar, noi vă vom prezenta o rețetă inedită de maioneză. Aceasta poate fi folosită atât la salata de boeuf, cât și la cea de vinete sau alte salate. Dacă urmezi cu atenție pașii prezentați în rândurile următoare, maioneza ta va avea o consistență corespunzătoare, iar gustul acesteia va fi nemaipomenit. Iată care sunt ingredientele necesare și modul de preparare.

Ingrediente pentru cea mai bună maioneză:

  • 200 ml ulei de floarea soarelui
  • 2 gălbenușuri fierte + 1 gălbenuș crud
  • zeamă de lămâie
  • 1 lingură muștar
  • sare și piper după gust.
Cum să faci cea mai bună maioneză pentru salata de boeuf
Cea mai bună maioneză pentru salata de boeuf. Cum se face și care sunt ingredientele necesare

Mod de preparare

Mai întâi, într-un bol vom sfărâma cele două gălbenușuri, iar peste acestea vom pune gălbenușul crud. Amestecăm bine cu ajutorul unei linguri de lemn sau cu un tel. Adăugăm acum și uleiul treptat (în fir subțire), amestecând în continuu cu telul. Punem puțin muștar și turnăm în continuare uleiul în fir subțire, amestecând până când l-am încorporat pe tot.

Când am terminat de încorporat uleiul, iar maioneza noastră este fermă și nu cade din tel, potrivim de sare și piper, turnăm puțină zeamă de lămâie (după gust) și amestecăm toate ingredientele cu o spatulă. Acum că știm cum se face maioneza, haideți să vă prezentăm și o rețetă de salată de boeuf.

Rețetă salată de boeuf cu carne de porc

Deși rețeta clasică spune că salata de boeuf se face cu carne de vită, ținând cont că e Crăciunul, iar mulți dintre români sacrifică porcul în această perioadă, noi vă vom prezenta o rețetă de salată de boeuf cu carne de porc.

Ingrediente:

  • 600 g pulpă de porc
  • 2 morcovi
  • 1 păstârnac
  • 5 cartofi
  • 200 g mazăre
  • 100 g castraveți murați
  • 100 g gogoșari în oțet
  • sare și piper după gust.

Salată de boeuf cu carne de porc – mod de preparare

Maioneza o vom face după rețeta prezentată mai sus și o dăm la rece, așa că hai să ne ocupăm de restul ingredientelor. Așadar, spălăm și curățăm toate legumele, apoi le punem la fiert într-o oală cu apă împreună cu carnea (dacă mazărea este la conservă, nu mai este nevoie să o fierbeți). Așadar, vom fierbe totul la foc mediu, până când ne-am asigurat că legumele și carnea au fiert.

După ce au fiert, le scoatem din apă și le lăsăm să se răcească, pentru a le putea tăia. Așadar, tăiem legumele fierte și carnea cubulețe și le punem într-un bol destul de încăpător. Peste acestea vom adăuga mazărea, castraveții murați și gogoșarii în oțet (tăiați tot cubulețe), asezonăm cu sare și piper după gust, iar apoi adăugăm maioneza.

Este indicat să adăugăm treptat maioneza, pentru a ne asigura că salata nu este prea grasă. De asemenea, dacă mai este nevoie, mai putem face puțină maioneză. Amestecăm bine toate ingredientele, gustăm de sare și piper, iar apoi transferăm salata pe un platou și o ornăm după preferințe.