Home » Cum să faci orice » Ce poți să faci cu cozonacul rămas de la Paște. 6 modalități și rețete simple în care poți să-l folosești

Ce poți să faci cu cozonacul rămas de la Paște. 6 modalități și rețete simple în care poți să-l folosești

Alexandru Cazacu / 27.04.2022, 12:03
Ce poți să faci cu cozonacul rămas de la Paște. 6 modalități și rețete simple în care poți să-l folosești

De Paște, mesele românilor sunt încărcate cu fel și fel de bucate tradiționale, iar printre acestea se numără și deliciosul cozonac. De multe ori, rămân bucăți de cozonac pe care nimeni nu mai dorește să le consume, așa că în rândurile următoare îți vom spune ce poți să faci cu cozonacul rămas de la Paște. Iată câteva modalități și rețete ușoare în care îl poți folosi.

Ce poți să faci cu cozonacul rămas de la Paște

Cea mai satisfăcătoare parte a sărbătorilor de Paște o reprezintă preparatele delicioase puse pe mese în această perioadă. Cu toate acestea, unele dintre aceste alimente rămân și după zilele de sărbătoare, iar majoritatea dintre noi nu ne îndurăm să le aruncăm. După Paște rămân și multe bucăți de cozonac pe care nimeni nu mai dorește să le mănânce. În acest context, noi îți vom spune ce poți să faci cu cozonacul rămas.

Poți decora prăjiturile

Cozonacul rămas de la Paște poate fi util și pentru decorarea altor prăjituri. De exemplu, poți acoperi prăjiturile cu diferite creme, iar apoi să aplici peste acestea firmituri de cozonac. Ele vor da un aspect deosebit desertului și nu vei arunca astfel cozonacul rămas.

Folosește cozonacul rămas de la Paște ca bază pentru cheesecake

De obicei, baza pentru cheesecake este făcută din biscuiți sfărâmați. Ei bine, tu îi poți înlocui cu firmituri de cozonac. Cu toate acestea, pentru baza perfectă, cantitatea de unt folosită trebuie să fie puțin mai redusă, având în vedere că aluatul de cozonac are deja unt în compoziție.

Budincă

De asemenea, poți folosi resturile de cozonac pentru a face o budincă simplă și extrem de delicioasă. Unge mai întâi o tavă cu unt și așază în aceasta felii de cozonac. Toarnă deasupra lor un amestec din lapte, ouă, zahăr și scorțișoară și pune tava la cuptorul preîncălzit, pentru circa 30 de minute.

Ce poți să faci cu cozonacul rămas de la Paște
Ce poți să faci cu cozonacul rămas. Modalități și rețete simple în care poți să-l folosești

Fă un tort din cozonacul rămas

În caz că nu știați, există rețete de tort cu felii de cozonac. Tot ceea ce trebuie să faci este să tai cozonacul rămas de la Paște în felii egale ca grosime. Apoi, așază primul strat de felii pe un platou, însiropează și pune deasupra un strat de cremă. Continuă astfel până termini feliile de cozonac, decorează frumos tortul și bucură-te de gustul minunat al acestuia.

Trufe din cozonac

Pentru acestea vei avea nevoie de cozonacul rămas, unt, cacao și puțin gem. Trebuie doar să amesteci firmiturile de cozonac cu untul topit și gemul, iar apoi să formezi din acesta câteva bile de mărimi potrivite și să le tăvălești prin cacao.

Pentru a fi mai atractive pentru copii, în loc de cacao poți să presari deasupra bilelor câteva bomboane colorate. Înfige bilele apoi în bețișoare pentru frigărui și ai obținut astfel cake-pops.

Ce poți să faci cu cozonacul rămas de la Paște – Crumble cake

Nu mulți sunt cei care pot rezista unei delicioase prăjituri cu înveliș crocant, iar cozonacul rămas te poate ajuta și de această dată. Adaugă deasupra prăjiturii preferate firmituri uscate de cozonac, iar rezultatul va fi uimitor.