Home » Cum să faci orice » Ce să mănânci dimineața de post. 7 idei și rețete simple de mic dejun, ușor și rapid de făcut

Ce să mănânci dimineața de post. 7 idei și rețete simple de mic dejun, ușor și rapid de făcut

Alexandru Cazacu / 15.03.2022, 10:46
Ce să mănânci dimineața de post. 7 idei și rețete simple de mic dejun, ușor și rapid de făcut

Iată că a trecut mai bine de o săptămână de când a început Postul Paștelui. Acesta ține 40 de zile și este cel mai lung dintre cele patru posturi ale creștinilor ortodocși. În Postul Mare, cei care aleg să postească nu consumă carne, ouă, lactate sau alte produse de origine animală. Dacă și tu te afli printre aceștia și nu mai știi ce să mănânci dimineața de post, noi îți venim în ajutor cu o serie de idei pentru micul dejun.

Ce să mănânci dimineața de post

Așadar, dacă ai decis să ții post și ți-ai epuizat toate ideile pentru prima masă din zi, trebuie să știi că există mai multe alimente bogate în vitamine, proteine și fibre, pe care le poți consuma dimineața. Iată câteva idei și rețete simple de mic dejun care îți vor ține de foame până la prânz.

Omletă de post

Chiar dacă nu se folosesc ouă la prepararea acesteia, omleta de post este la fel de sățioasă și bogată în proteine. Există mai multe rețete în acest sens, însă poți alege să faci o omletă de post din făină de năut, tofu, lapte de soia, fulgi de drojdie și câteva legume la alegere. Un astfel de preparat merge de minune dimineața și poate fi servit alături de o salată delicioasă de roșii și castraveți.

Ce să mănânci dimineața în zilele de post
Ce să mănânci dimineața în zilele de post

Bruschete cu roșii, usturoi și pate vegetal

Bruschetele sunt extrem de delicioase și perfecte pentru un mic dejun de post. La prepararea lor, vei avea nevoie de o baghetă, câteva roșii, 2-3 căței de usturoi, ulei de măsline, frunze de busuioc și puțin oregano. Poți să le consumi alături de un pate de ciuperci făcut chiar la tine acasă.

Lipie de post cu legume și pastă de avocado

De asemenea, în zilele de post poți alege pentru micul dejun o lipie din făină integrală umplută cu legume și pastă de avocado. Pentru aceasta poți folosi ardei gras, roșii, castraveți, ceapă verde, salată și ridichi.

Ce să mănânci dimineața de post – Humus

Humusul se face foarte ușor, mai ales dacă ai în casă o conservă de năut. Mai exact, poți face o pastă tartinabilă de năut pe care să o servești cu pâine integrală. Pe lângă faptul că este foarte delicios, humusul este hrănitor și ne conferă energie pentru o bună perioadă de timp.

Sandviș cu unt de arahide

Untul de arahide este de asemenea foarte sățios. Așadar, la micul dejun, în zilele de post, poți să faci un sandviș cu unt de arahide, în care să adaugi diferite fructe. Ba chiar mai mult de atât, putem adăuga și un topping la alegere.

Terci de ovăz cu lapte vegetal și fructe

O altă variantă bună pentru micul dejun de post este acest terci din fulgi de ovăz și lapte vegetal, presărat cu fructe. Pentru un gust desăvârșit putem turna deasupra și puțină miere de albine.

Guacamole

Dacă nu ai încercat încă această pastă de avocado, ar cam fi cazul să o faci. Timpul de preparare este foarte redus și ai nevoie de doar câteva ingrediente. Mai precis, îți trebuie un avocado copt bine pasat cu furculița, o roșie tocată mărunt, o ceapă roșie tocată, usturoi zdrobit, suc de lămâie, pătrunjel proaspăt, sare și piper.