Home » Când, unde, cum » Ce salariu are un instructor auto în București

Ce salariu are un instructor auto în București

Alexandru Cazacu / 22.09.2021, 15:06
Ce salariu are un instructor auto în București

Cei care nu au permis de conducere și își doresc să conducă un autoturism pe străzile din România, trebuie să apeleze la un instructor auto, în vederea obținerii acestui document. Cu toate că la prima vedere, meseria de instructor auto poate părea una destul ușoară, realitatea este alta. Pentru a face acest lucru ai nevoie de multă răbdare și de cunoștințe serioase în ceea ce privește circulația pe drumurile publice. Acestea fiind spuse, hai să vedem ce salariu are un instructor auto în București.

Ce salariu are un instructor auto în București

În Capitală, școlile de șoferi sunt adesea în căutare de instructori auto, astfel că, salariile care le sunt oferite acestor sunt destul de consistente. După cum am menționat și mai sus, jobul nu este deloc ușor și responsabilitatea este foarte mare. Cu toate acestea, datorită salariului decent, mulți dintre șoferii profesioniști din România au decis să practice această meserie.

În ceea ce privește salariul unui instructor auto în Capitală, ei bine, potrivit anunțurilor de angajare postate de mai multe școli de șoferi din București, cel care lucrează pe un astfel de post poate încasa în jur de 3.500 de lei net, pe lună. Cu toate acestea, nu trebuie să uităm faptul că un instructor auto trebuie să aibă cunoștințe solide în domeniul auto, să fie răbdător, dar și foarte atent.

De asemenea, este important să menționăm și faptul că, instructorii auto pot opta și pentru a fi plătiți pe ședință, care este de 35 de lei. La acești bani se adaugă și o sumă suplimentară în funcție de numărul de candidați care vor susține examenul practic în luna respectivă (în jur de 100 de lei pentru fiecare candidat), potrivit impact.ro.

Câți bani câștigă un instructor auto în București
Ce salariu încasează un instructor auto în București

Condiții pentru obținerea atestatului de instructor auto

Ei bine, dacă te-ai decis că vrei și tu să fii instructor auto, trebuie să știi că pentru a obține un atestat în acest sens, vei avea nevoie să îndeplinești unele condiții. Acestea sunt următoarele:

  • Pentru a putea fi instructor auto, trebuie să ai împlinită vârsta de 25 de ani
  • De asemenea, o altă condiție este ca permisul tău de conducere să nu fi fost anulat în ultimii 10 ani
  • Este necesar să urmezi un curs de pregătire sau perfecționare profesională, în cadrul unui centru de pregătire a personalului din domeniul transporturilor rutiere autorizat de către Ministerul Transporturilor și Infrastructurii
  • Pentru a putea obține atestatul de instructor auto, trebuie să fii apt din punct de vedere medical și psihologic
  • Permisul tău de conducere nu trebuie să fi fost suspendat în ultimele 6 luni sau mai mult de două ori de la data obținerii
  • Să deții o diplomă de bacalaureat sau să fii absolventul unei școli de maiștri în specialitatea transporturi auto
  • Permis de conducere valabil măcar pentru categoria pentru care soliciți atestarea de cel puțin 5 ani

De asemenea, pentru a putea lucra ca instructor auto, nu trebuie să fi fost condamnat printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă pentru o infracțiune la regimul circulației pe drumurile publice, de omor, lovire sau vătămare cauzatoare de moarte, vătămare corporală gravă, tâlhărie, ultraj, ultraj contra bunelor moravuri și multe altele.