Home » Cum să faci orice » Ce se întâmplă de fapt dacă presari sare în grădină. Trucul simplu cu efecte extraordinare

Ce se întâmplă de fapt dacă presari sare în grădină. Trucul simplu cu efecte extraordinare

Manolică Anca / 16.06.2021, 12:49
Ce se întâmplă de fapt dacă presari sare în grădină. Trucul simplu cu efecte extraordinare

Te-ai întrebat vreodată ce se întâmplă dacă presari sare în grădină, pe pământul plantelor? Cu siguranță nu te-ai fi așteptat la așa ceva. Iată ce efect va avea asupra plantelor cultivate și cum trebuie să procedezi în acest sens.

Ce se întâmplă dacă presari sare în grădină

Dăunătorii sunt cei mai mari dușmani ai plantelor, care le afectează de la rădăcină până la flori. Iar pentru a preveni apariția lor sau apariția oricărei alte boli, nu ai nevoie de produse fitosanitare costisitoare, ci de un singur ingredient, natural, pe care oricine îl are în bucătărie. Este vorba despre banala sare, care are efecte incredibile asupra plantelor.

Adaugă 200 de grame de sare în doi litri de apă și să stropești plantele bolnave cu acest amestec. Astfel, nu numai că vei trata plantele cu probleme, dar ai putea chiar să previi îmbolnăvirea acesteia și vei alunga dăunătorii.

Sarea amară, îngrășământul organic minune

Sarea de mare sau sarea epsom (epsomit) este remediu natural renumit împotriva mai multor boli, în gospodărie, cosmetică, precum și în grădină. Aceasta provine de la un izvor de apă minerală din localitatea Epsom, Surrey, Marea Britanie, și se obține prin evaporarea apei minerale. Din acest motiv, ea mai este numită și sulfat de magneziu hidratat.

Sare amară
Sare amară

Sulfatul de magneziu este folosit în grădini, pentru că ajută plantele să crească sănătoase. Presărând d dată pe săptămână sarea amară la plantele de apartament sau în grădină, plantele vor fi mai productive, fructele vor fi mai dulci, iar florile mai frumoase și mai colorate. De asemenea, este de mare ajutor și în cazul gazonului. Amestecă două linguri de sare amară cu cinci litri de apă și se pulverizează peste iarbă. Vei observa că buruienile nu vor mai crește, iar insectele și dăunătorii vor fi ținuți la distanță.

Beneficiile sării amare în grădină

Ce se întâmplă dacă presari sare în grădină:

  1. Ajută la germinarea semințelor – magneziul din compoziție le hrănește, intră în pereții celulari. Pune o cană de sare la fiecare suprafață de 100 m sau o lingură, două de sare în fiecare groapă, înainte de a adăuga semințele.
  2. Ajută la absorbția de nutrienți – mulți comercianți de fertilizatori adaugă magneziu pentru a ajuta rădăcina plantei să absoarbă mai rapid nutrienții vitali. Folosind remediul naturist, solul va fi îmbunătățit fără a mai fi nevoie de fertilizatorii procesați chimic.
  3. Reduce șocul de transplantare – unele plante, atunci când sunt mutate, pot avea de suferit. Utilizând sarea amară, vei ajuta rădăcinile să se revigoreze mai repede.
  4. Plantele care nu au cantitatea necesară de magneziu se îngălbenesc. Magneziul este o componentă esențială în producerea de clorofilă. Presară o lingură de sare la fiecare 30 cm de plantă, în jurul ei, o dată pe lună, și vei vedea că va fi mai verde.
  5. Previne răsucirea frunzelor – acest lucru se întâmplă adesea, dacă planta este în deficit de magneziu. Presară sare la baza plantei bolnave. Pentru o absorbție mai bună, poți amesteca două linguri de apă în patru litri de apă și pulveriza pe frunze.
  6. Înlătură dăunătorii – însă nu mereu melcii și limacșii. Presără cristalele de sare amară la baza plantelor.
  7. Îndulcește fructele – ajută la un rod mai ridicat și le face mai sănătoase.
  8. Îndulcește legumele – aceasta este apreciată ca îngrășământ pentru roșii și ardei. Pune o linguriță de sare amară în groapa făcută pentru plantarea lor sau stropește-le, la fiecare două săptămâni, cu un amestec făcut din două linguri de sare și patru litri de apă.