Home » Cum să faci orice » Ce trebuie să faci imediat după ce te-au pișcat țânțarii. Iată cum poți să scapi de mâncărime

Ce trebuie să faci imediat după ce te-au pișcat țânțarii. Iată cum poți să scapi de mâncărime

Alexandru Cazacu / 02.07.2021, 15:31
Ce trebuie să faci imediat după ce te-au pișcat țânțarii. Iată cum poți să scapi de mâncărime

Odată cu temperaturile ridicate, au apărut și țânțarii, a căror pișcături provoacă iritații și o mâncărime de nesuportat. Din fericire, există unele metode simple prin care poți să scapi de mâncărime. Iată ce trebuie să faci imediat după ce te-au pișcat țânțarii, pentru a elimina senzația deranjantă de mâncărime.

Ce trebuie să faci imediat după ce te-au pișcat țânțarii. În acest fel, vei scăpa de mâncărime

Cel mai probabil, nu sunt mulți cei care știu că femele sunt cele care sug sânge atunci când trebuie să depună ouăle, pentru a-și hrăni larvele. Ei bine, atunci când se hrănesc, acestea lasă în piele o cantitate de salivă, acesta fiind și motivul pentru care apare reacția alergică.

Practic, sistemul nostru imunitar nu tolerează existența acestei substanțe din saliva acestor insecte, în consecință apare acea înroșire a pielii, tumefierea și senzația enervantă de mâncărime. Acum că am specificat toate aceste lucruri, haideți să vedem ce trebuie să facem după ce ne-au pișcat țânțarii.

Potrivit specialiștilor, imediat după ce ai fost pișcat de un țânțar, este recomandat să speli foarte bine zona cu un săpun antiseptic. De asemenea, poți să pui dezinfectant de mâini direct pe zona afectată.

Totodată, poți să torni puțină apă rece peste zona afectată, iar apoi înfășoară niște gheață într-o batistă, pe care să o ții câteva minute peste înțepătură. O altă variantă ar fi aplicarea pe suprafața respectivă a unei frunze de aloe vera. Se pare că substanțele din această plantă reduc imediat atât senzația de mâncărime, dar și iritația.

Ce să faci după ce te-au pișcat țânțarii
Ce să faci după ce te-au pișcat țânțarii

Care sunt persoanele predispuse la pișcăturile de țânțari

Cu siguranță te-ai aflat odată în preajma unor prieteni și tu ai fost singur care ai sesizat pișcăturile țânțarilor. Ei bine se pare că ești unul dintre acei oameni care atrag țânțarii. Potrivit oamenilor de știință, nu mai puțin de 20% dintre oameni sunt foarte căutați de aceste insecte, așadar sunt și mai predispuși la mușcăturile acestora. Iată care sunt cei care atrag mai des țânțarii.

Persoanele cu grupa de sânge 0

Poate nu știați acest lucru, însă grupa de sânge este un factor foarte important în acest sens. Potrivit specialiștilor persoanele care au grupa de sânge 0, sunt cele mai căutate și pișcate de țânțari. Adică, dacă ai această grupă, ai și cu peste 80% mai multe șanse să fii pișcat decât cu grupele A, B sau AB.

Consumatorii de alcool

Se pare că și consumul de alcool sporește șansele de a fi înțepat de țânțari. Cu toate că, oamenii de știință nu au aflat exact motivul pentru care aceste insecte sunt atrase de alcool, este dovedit că alcoolul este singura băutură care atrage țânțarii.

Femeile însărcinate

Știați că țânțarii folosesc dioxidul de carbon (pe care îl expirăm) ca să localizeze victimele? Ba chiar mai mult de atât, aceștia își pot identifica țintele de la 50 de metri distanță. Așadar, persoanele mai voluminoase, printre care și femeile gravide, emit o cantitate mai mare de dioxid de carbon decât persoanele cu o greutate medie. Totodată, aceste insecte pot detecta și temperatura internă mai crescută, care este întâlnită la femei în perioada sarcinii.

Sportivii

De asemenea, țânțarii sunt atrași și de substanțele din transpirație, așadar cei care practică diferite sporturi transpiră și au mai multe șanse să fie mușcați de țânțari decât persoanele care stau pe marginea terenului. Cu toate acestea, consumul de apă din timpul activităților reduce riscul de înțepături, deoarece transpirația va fi mai diluată.