Home » Cum să faci orice » Ce vin merge cel mai bine la friptura de miel. Sfaturi și recomandări prețioase pentru masa de Paște

Ce vin merge cel mai bine la friptura de miel. Sfaturi și recomandări prețioase pentru masa de Paște

Alexandru Cazacu / 19.04.2022, 13:13
Ce vin merge cel mai bine la friptura de miel. Sfaturi și recomandări prețioase pentru masa de Paște

Mielul este unul dintre principalele feluri de mâncare la masa de Paște. Carnea mieilor mai tineri este cu adevărat delicioasă, însă alături de aceasta merge și un pahar cu vin. De cele mai multe ori, un vin roșu merge de minune, însă friptura de miel poate fi servită și cu un vin alb acidulat. Află în continuare ce vin merge cel mai bine la friptura de miel. Iată câteva sfaturi și recomandări utile pentru masa de Paște.

Ce vin merge la friptura de miel. Sfaturi și recomandări utile pentru masa de Paște

Spre deosebire de alte tipuri de carne, atunci când asociezi vinul cu friptura de miel, nu există o regulă universală de urmat. În general, vinurile roșii robuste se potrivesc cel mai bine cu gustul ușor de vânat al mielului, însă în unele cazuri acestea pot domina carnea și vă pot strica masa.

Cele mai bune combinații de vin și miel depind de bucățile de miel și de modul în care o gătiți. Decideți mai întâi cum vă serviți mielul și combinați vinul în consecință. Acestea fiind spuse, hai să vedem ce vin merge cel mai bine la friptura de miel.

Bordeaux

Cu siguranță, un Bordeaux va merge extrem de bine cu friptura de miel, indiferent de modul în care este preparată acesta. Acest vin roșu este făcut dintr-un amestec de struguri cabernet sauvignon, merlot și cabernet franc. Este învechit timp de aproximativ un an și jumătate în butoaie de stejar, are un corp mediu spre plin și o aciditate medie.

Chianti

Chianti este întotdeauna o alegere bună atunci când carnea de miel este în meniu. Cultivat exclusiv pe patru proprietăți din Castellina (Italia), este un vin roșu dominat de struguri Sangiovese și cu o notă de merlot.

Acesta este un vin roșu mediu și va fi apreciat cu siguranță de toată lumea de la masă. Este, de asemenea, un vin demisec, deci este preferat de o varietate largă de consumatori de vin. Cel mai bine este servit la temperatura camerei și merge fantastic cu cotlete de miel la grătar.

Ce vin merge cel mai bine la friptura de miel. Sfaturi și recomandări prețioase pentru masa de Paște
Ce vin merge cel mai bine la friptura de miel. Sfaturi și recomandări prețioase pentru masa de Paște

Assyrtiko

Iubitori de vin se pot bucura de friptură de miel și alături de un vin alb, dacă asocierea lor este corespunzătoare. Assyrtiko este cultivat în toată Grecia, însă este foarte apreciat în Santorini. Conținutul de grăsime al mielului are nevoie de o aciditate serioasă pentru, iar aciditatea acestui tip de vin este perfectă. Assyrtiko merge foarte bine cu o friptură de miel la cuptor.

Ce vin merge la friptura de miel – Rioja

În Spania, consumul de carne de miel este practic o religie. De obicei, acesta este tăiat în sferturi și copt cu lemne într-un cuptor de teracotă. Iese atât de fraged încât poți tăia carnea cu o lingură. Rioja este o regiune aflată în partea de nord-est a Spaniei, iar aici se produc vinuri extraordinare. Acestea sunt produse din struguri cultivați în comunitățile autonome La Rioja, Navarra și provincia bască Alava.

Uimitoarele vinuri sunt făcute dintr-un amestec de Tempranillo și Garnacha, soiuri care le dau o aciditate și un gust minunat. Rioja merge minunat cu bucățile mai slabe de miel.