Home » Cum să faci orice » Cea mai simplă și eficientă metodă care te scapă de muștele din casă. Nu ai nevoie de insecticide sau aparate

Cea mai simplă și eficientă metodă care te scapă de muștele din casă. Nu ai nevoie de insecticide sau aparate

Alexandru Cazacu / 08.04.2022, 13:16
Cea mai simplă și eficientă metodă care te scapă de muștele din casă. Nu ai nevoie de insecticide sau aparate

Iată că a venit și primăvara, când zilele devin mai lungi, vremea se încălzește și natura revine la viață după frigul din timpul iernii. Ei bine, o dată cu acest minunat anotimp își fac apariția și muștele enervante. În acest context, noi îți vom spune cum să scapi de muștele din casă. Această soluție este simplă și eficientă și nu vei fi nevoit să folosești insecticide sau diverse aparate.

Cum să scapi de muștele din casă. Ce mai simplă și eficientă metodă

Primăvara, muștele apar în aproape fiecare locuință. Aceste insecte enervante își depun ouăle pe orice material organic și le putem surprinde adesea pe alimente. Ziua, muștele sunt foarte active, însă ne pot deranja și noaptea cu bâzâitul lor. Ba chiar mai mult de atât, ele pot transmite și nenumărate boli. Așadar, în rândurile de mai jos, vei afla cum să scapi de muștele din casă.

Cum scapi de muște doar cu o pungă și apă

După cum bine știm, muștele sunt atrase de căldură și ferestre. Așadar, un truc foarte ingenios te-ar putea scăpa de aceste insecte extrem de enervante, iar pentru asta vei avea nevoie de doar trei ingrediente.

Mai exact, tot ceea ce trebuie să faci este să pui câteva monede strălucitoare într-o pungă care se închide ermetic și să o umpli cu apă. Agață apoi punga la fereastră. Unii susțin că muștele se sperie foarte ușor de reflexia lor, care va apărea în apa din pungă și nu vor mai zbura prin apropierea acesteia. Așa că, nu vor mai intra în casă, potrivit celor de la Daily Mail.

Cea mai simplă și eficientă metodă care te scapă de muștele din casă
Cea mai simplă și eficientă metodă care te scapă de muștele din casă

Conform unei alte teorii, muștele se sperie și de lumina soarelui, care se reflectă din punga cu apă, astfel că nu își asumă niciun risc și nu se vor mai apropia de fereastra respectivă.

Cum scapi de muște cu ajutorul plantelor

Pentru a ține muștele departe de casă poți să plantezi în grădină (sau să ții în ghiveci) anumite flori și ierburi aromatice. Printre acestea se numără: busuiocul, gălbenelele, lavandă și foile de dafin.

Capcană pentru muștele din casă cu oțet și detergent de vase

De asemenea, un amestec de oțet și detergent de vase vă poate ajuta să prindeți muștele. Pentru a utiliza această metodă, amestecați într-un pahar aproximativ 30 ml de oțet de mere și câteva picături de săpun de vase. Acoperiți paharul cu folie de plastic și faceți câteva găuri prin care să poată intra insectele. Muștele vor fi atrase de oțetul din pahar, vor intra prin găuri și vor rămâne blocate în această soluție.

Cum previi apariția muștelor

Cel mai bun mod de a preveni apariția muștelor este să te asiguri că nu au unde să își depună ouăle și să îndepărtezi lucrurile care le atrag de obicei. Iată ce trebuie să faci:

  • Asigură-te că ferestrele, ușile și gurile de ventilație ale casei sunt sigilate corect.
  • Folosește un coș de gunoi cu un capac etanș și scoate sacul imediat ce s-a umplut.
  • Păstrează alimentele în recipiente închise.
  • Nu lăsa vase sau pahare murdare pe masă.
  • Muștele sunt atrase de lumină, așa că oprește luminile din exterior noaptea.