Home » Cum să faci orice » Cea mai simplă și eficientă rețetă de îngrășământ pentru plante. Este ideală pentru înflorirea lor

Cea mai simplă și eficientă rețetă de îngrășământ pentru plante. Este ideală pentru înflorirea lor

Alexandru Cazacu / 16.08.2022, 09:50
Cea mai simplă și eficientă rețetă de îngrășământ pentru plante. Este ideală pentru înflorirea lor

Cel mai probabil, puțini sunt cei care nu adoră plantele, indiferent că e vorba de cele din grădini sau despre plantele de apartament. Dacă și tu te numeri printre aceste persoane, în rândurile de mai jos noi îți vom prezenta cea mai simplă și eficientă rețetă de îngrășământ pentru plante. Cu ajutorul acesteia, plantele tale vor înflori mai frumos și își vor atinge splendoarea maximă.

Cea mai eficientă rețetă de îngrășământ pentru plante

Cu siguranță ați auzit că aloe vera aduce foarte multe beneficii organismului uman. Ei bine, aloe nu are beneficii doar pentru noi, ci și pentru plantele noastre. Având proprietăți vindecătoare, această plantă stimulează dezvoltarea rădăcinilor și o creștere sănătoasă. Tocmai de aceea, noi îți vom spune cum să faci cel mai eficient îngrășământ pentru plante.

Rețeta din următoarele rânduri conține și apă minerală, iar datorită substanțelor nutritive, îngrășământul îți va ajuta plantele sănătoase și frumoase. Pe lângă faptul că nu vei cheltui mulți bani pentru a-l prepara, plantele vor reuși să își atingă splendoarea maximă. Acestea fiind spuse, haideți să aflăm împreună cum se acest produs extrem de benefic pentru plante.

Rețetă de îngrășământ cu aloe

Pentru această rețetă vei avea nevoie de următoarele ingrediente: 1 ½ linguriță de gel de aloe vera; 200 de mililitri de apă minerală; 200 de mililitri de apă plată.

Modul de preparare este extrem de simplu. Mai întâi, într-un vas toarnă apa plată, gelul de aloe vera și amestecă totul bine. Apoi, adaugă și apa minerală și continuă să amesteci. Tot ce trebuie să mai faci este să înlocuiești apa plantei pe care vrei să o faci să înflorească cu acest amestec. Lasă apoi îngrășământul natural să acționeze vreme de trei zile. Ulterior, schimbă din nou apa, iar procesul de fertilizare va lua sfârșit.

Cea mai simplă și eficientă rețetă de îngrășământ pentru plante
Cea mai simplă și eficientă rețetă de îngrășământ pentru plante

Îngrășământ natural pentru legume

Dacă ai frunze de ceai negru, poți să prepari un îngrășământ foarte bun pentru legume. Mai exact, într-o oală pune 100 g de frunze de ceai negru. Apoi, peste acestea toarnă 3 litri de apă clocotită și lasă la infuzat vreme de trei zile.

După ce au trecut cele trei zile, diluează soluția cu 5 litri de apă stătută. Ei bine, acum ai obținut un îngrășământ cu calciu foarte eficient. Această soluție naturală nu poluează solul și este perfectă pentru o recoltă bogată de ceapă, roșii, castraveți etc. De asemenea, puteți folosi acest îngrășământ și pentru alte plante.

Îngrășământ cu urzici pentru legume și flori

Beneficiile urzicilor pentru organism sunt nenumărate. Cu toate acestea, urzicile pot fi folosite cu succes și în cazul plantelor. Trebuie doar să pui într-o oală 1 litru apă, iar în aceasta să fierbi 50 g de urzică. Apoi, ia oala de pe foc și lasă la infuzat pentru cel puțin 2-3 ore.

Strecoară apoi lichidul și transferă-l într-un recipient cu pulverizator. Acum, nu ți-a mai rămas nimic de făcut decât să îți uzi plantele cu această soluție naturală și foarte benefică atât pentru legume, cât și pentru flori.