Home » Cum să faci orice » Cele mai gustoase rețete pe care le poți face din spanac

Cele mai gustoase rețete pe care le poți face din spanac

Alexandru Cazacu / 01.10.2021, 17:33
Cele mai gustoase rețete pe care le poți face din spanac

Vă mai aduceți aminte de desenele animate cu Popeye, celebrul marinar care prindea puteri incredibile după ce consuma spanac. Cel mai probabil acest lucru se întâmpla deoarece spanacul este foarte sănătos, hrănitor și aduce nenumărate beneficii pentru organism. Pe lângă toate acestea, spanacul poate fi gătit gătit în nenumărate moduri și este extrem de delicios.

Cele mai gustoase rețete cu spanac

Indiferent de perioada în care ne aflăm, spanacul proaspăt poate fi găsit în majoritatea supermarketurilor din țară. Așadar, noi astăzi îți vom prezenta câteva rețete cu spanac, care cu siguranță vor fi pe placul tău și a familiei tale. Hai să vedem care sunt cele mai gustoase preparate cu spanac, ce ingrediente ne trebuie pentru gătirea acestora și cum se prepară aceste rețete delicioase.

Omletă cu spanac pentru un mic dejun perfect

Ingrediente:

  • 3 ouă
  • 100 g spanac
  • 50 ml lapte
  • ulei de măsline (poate fi și de floarea soarelui)
  • 80 g telemea (sau cașcaval)
  • ciuperci feliate
  • 30 g unt
  • sare și piper.

Modul de preparare

Într-o cratiță punem la fiert apa cu un praf de sare. Când aceasta dă în clocot, adăugăm spanacul și îl lăsăm pentru aproximativ 5 minute. După ce s-au scurs cele cinci minute, scoatem frunzele de spanac și le tocăm mărunt.

Într-un bol, batem cele trei ouă cu un tel, peste care vom adăuga telemeaua rasă. Adăugăm apoi laptele, spanacul, ciupercile feliate și uleiul, potrivim de sare și piper și amestecăm totul bine. Ungem o tigaie cu unt, o lăsăm să se încingă și rumenim frumos omleta pe ambele părți.

Cele mai gustoase rețete cu spanac
Cele mai gustoase rețete cu spanac

Supă cremă de spanac

Ingrediente:

  • 1 kg spanac
  • 3 ouă
  • 1 ceapă
  • 3 căței de usturoi
  • sare și piper după gust.

Modul de preparare

Spălăm bine frunzele de spanac și curățăm ceapa pe care o vom tăia în patru. Într-o oală cu apă punem sare și piper și vom opări spanacul alături de ceapă și usturoi. Scoatem legumele din lichid (nu aruncăm apa) și le dăm prin blender, adăugând din lichidul rămas până obținem consistența dorită. Supa cremă de spanac se poate servi cu jumătăți de ouă fierte tari.

Rețetă delicioasă de spanac cu orez

Ingrediente:

  • 1,5 kg spanac
  • 200 g orez
  • 1 legătură ceapă verde
  • boia de ardei (poate fi și iute dacă va place mai picant)
  • ulei
  • sare și piper.

Spanac cu orez – mod de preparare

Pentru început vom pune o oală cu apă și sare la fiert. Între timp spălăm bine spanacul. Apa a început să fiarbă, punem spanacul și mai lăsăm 20 de minute la foc mic. După ce au trecut cele 20 de minute, strecurăm spanacul și îl lăsăm la scurs într-o sită, având grijă să mai păstrăm puțină supă.

Acum, curățăm și tocăm mărunt ceapa și spălăm orezul în câteva ape. Punem puțin ulei într-o tigaie și călim ceapa timp de câteva minute, până se înmoaie și devine sticloasă. Adăugăm acum orezul, puțină supă, condimentăm cu sare și piper și lăsăm să fiarbă pentru aproximativ 15 min sau până când orezul este aproape fiert. Apoi punem în tigaie și spanacul, puțină boia de ardei și mai lăsăm să fiarbă pentru câteva minute. La urmă presărăm cu codițe de ceapă verde tocate.

Clătite cu spanac

Ingrediente:

  • spanac congelat
  • 1 ceapă
  • 250 g făină de grâu
  • 2 ouă
  • 500 ml lapte
  • ulei
  • sare și piper.

Modul de preparare al clătitelor cu spanac

Într-o tigaie, punem uleiul la încins și călim ceapa tocată mărunt până ce se înmoaie. Mai departe, punem în tigaie și spanacul congelat, condimentăm cu sare și piper după gust și îl lăsăm până se înmoaie.

Între timp ne vom ocupa de compoziția pentru clătite. Așadar, vom pune făina de grâu într-un bol, iar în mijlocul acesteia facem o adâncitură în care vom pune ouăle. Adăugăm și puțin ulei, sare și puțin lapte, amestecând până se omogenizează. În continuare, turnăm peste compoziție câte puțin din laptele rămas până ajungem la consistența dorită. Ungem o altă tigaie cu ulei și facem clătitele. După ce le-am terminat pe toate, le umplem cu spanac și le putem servi.

Rețete cu spanac – Mâncare de cartofi și spanac

Ingrediente:

  • 6 cartofi medii
  • 1,5 kg spanac
  • 2 cepe
  • 2 – 3 căței de usturoi
  • ulei de măsline
  • sare și piper.

Mod de preparare

Spălăm cartofii și îi punem la fiert cu tot cu coajă într-o oală cu apă și sare. Între timp punem la opărit în apă cu sare și frunzele de spanac, după care îl scoatem și îl lăsăm la scurs. După ce cartofii au fiert îi curățăm de coajă și îi tăiem în cubulețe potrivite.

Tăiem ceapa și usturoiul rondele, apoi le călim într-o tigaie cu ulei de măsline, până se înmoaie. Peste acestea adăugăm cartofii, spanacul și lăsăm totul să fiarbă înăbușit până când legumele sunt făcute. Acum vom stinge focul, condimentăm cu sare și piper și putem servi acest preparat ca atare sau ca garnitură la friptură.

Cele mai gustoase rețete pe care le poți face din spanac - Mâncare din cartofi cu spanac
Cele mai gustoase rețete pe care le poți face din spanac – Mâncare din cartofi cu spanac

Rețete cu spanac – Tartă cu spanac și somon

Ingrediente:

  • 250 g spanac congelat
  • 100 g făină de migdale
  • 4 ouă
  • 200 g smântână de gătit
  • 100 g somon afumat
  • sare și piper.

Tartă cu spanac – mod de preparare

Tapetăm cu hârtie de copt o tavă pentru tarte cu diametrul de aproximativ 23 – 25 cm. Într-un bol punem ouăle, smântâna, condimentăm cu sare și piper și amestecăm totul bine. Acum, scurgem bine spanacul și îl presărăm uniform în tavă peste hârtia de copt. Turnăm peste spanac compoziția și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius pentru aproximativ 25 de minute. Acum trebuie doar să scoatem tava din cuptor și să decorăm tarta noastră cu bucățele de somon afumat.