Home » Cum să faci orice » Cele mai simple și eficiente trucuri care te scapă de mirosul neplăcut din frigider. Iată ce se întâmplă dacă lași boabe de cafea în frigider

Cele mai simple și eficiente trucuri care te scapă de mirosul neplăcut din frigider. Iată ce se întâmplă dacă lași boabe de cafea în frigider

Alexandru Cazacu / 17.03.2022, 14:50
Cele mai simple și eficiente trucuri care te scapă de mirosul neplăcut din frigider. Iată ce se întâmplă dacă lași boabe de cafea în frigider

De multe ori și din diferite cauze, frigiderul poate căpăta un miros neplăcut, iar oricât de mult te-ai strădui nu poți scăpa de el. Tocmai de aceea, noi îți venim în ajutor cu cele mai simple și eficiente metode prin care poți să scapi de mirosul neplăcut din frigider. Haideți să vedem care sunt aceste trucuri și ce se întâmplă dacă lași boabe de cafea în frigider.

Cum poți să scapi de mirosul neplăcut din frigider. Trucuri simple și eficiente care te pot ajuta

Uneori, chiar și un frigider curat poate căpăta mirosuri neplăcute. După ce ai golit totul și ai șters bine frigiderul, mai sunt câteva lucruri pe care le puteți face pentru a scăpa de mirosul neplăcut din frigider și pentru a preveni apariția acestuia.

Evident, mirosul urât apare din cauza alimentelor pe care le ținem în frigider și care s-au învechit, mai ales dacă acestea nu sunt acoperite corespunzător. Tocmai din acest motiv este bine să facem curățenie periodic în frigider. Acum că știm toate acestea, hai să vedem cum putem scăpa de mirosul neplăcut din frigider.

Depozitează corect alimentele

Dacă alimentele pe care le păstrăm în frigider nu sunt depozitate corespunzător, aparatul va căpăta cu siguranță un miros mai puțin plăcut. După un timp, unele alimente emană mirosuri neplăcute, așa că trebuie să fie ținute în recipiente care pot fi închise ermetic sau acoperite cu folie de plastic.

Scapă de mirosul neplăcut din frigider cu bicarbonat de sodiu

Pentru a preveni apariția mirosurilor, pune în frigider un recipient deschis cu bicarbonat de sodiu, deoarece acesta le va absorbi. În plus, ar trebui să dureze până la trei luni înainte de a fi necesar să-l înlocuiești.

Ba chiar mai mult de atât, poți face o soluție din bicarbonat de sodiu și apă călduță și să o folosești pentru curățarea pereților, rafturilor și garniturilor frigiderului.

Trucuri eficiente care te scapă de mirosul neplăcut din frigider
Cele mai eficiente trucuri care te ajută să scapi de mirosul neplăcut din frigider

Oțetul este eficient la curățarea frigiderului

De asemenea, și cu ajutorul oțetului poți scăpa de mirosul neplăcut. Cum să faci acest lucru? Ei bine, fă o soluție din puțin oțet cu bicarbonat de sodiu și apă călduță, apoi curăță bine interiorul aparatului electrocasnic.

Ce se întâmplă dacă lași boabe de cafea în frigider

Nu mulți știu că boabele de cafea sunt la fel de eficiente pentru a îndepărta mirosurile urâte. Tot ce trebuie să faci este să pui câteva boabe de cafea într-un vas deschis, pe care să-l așezi pe unul dintre rafturi. Rezultatele se vor observa imediat, iar frigiderul tău va căpăta un miros plăcut.

Cum scapi de mirosul neplăcut din frigider cu cărbune activ

Cărbunele activ este disponibil în mai multe magazine și poate fi folosit și pentru a scăpa de mirosurile din frigider. Mai întâi, întinde un strat de cărbune activ pe fundul unei farfurii. Apoi, pune farfuria în frigider și las-o acolo pentru câteva zile, până când mirosurile dispar.

Boabe de ovăz

O altă metodă care te poate ajuta în acest sens este cea cu boabe de ovăz. Mai exact, poți pune în frigider un bol cu boabe de ovăz și să îl lași acolo până când mirosul a dispărut.