De cele mai multe ori folosim orezul în bucătărie pentru a prepara diferite mâncăruri delicioase. Servit alături de o carne slabă, devine un aliment ideal pentru conturarea și tonifierea tuturor mușchilor corpului. Așadar, orezul este bază în alimentație, însă află că el mai are și alte întrebuințări decât cele pe care le știm majoritatea dintre noi. Află de ce să pui boabe de orez în sare.
Orezul, denumit științific Oryza sativa, este o plantă din familia gramineelor, un este un tip de cereale foarte popular pe toate continentel. El constituie hrana de bază în Asia, numărând peste 40.000 de soiuri, de diferite forme, dimensiuni, texturi, culori și arome. Se cultivă cu precădere în locurile calde ale lumii, mai ales în Asia, Africa, Italia, Spania și Coasta de Vest a Americii de Nord.
Cereala este pe locul al treilea ca volum în comerțul mondial, după zahăr și porumb. Nu este un lux, motiv pentru care este constituie un aliment de bază în alimentația noastră, fiind folosit în o varitate de delicii culinare. Mai mult, este un aliment foarte apreciat de sportivi.
[rssfeed id='1612173855' template='list' posts=2]Însă, pe lângă cele mai sus menționate, orezul mai are și alte întrebuințări. Spre exemplu, acesta previne întărirea sării. Cu siguranță și tu te-ai confruntat cu această problemă, atunci când ai găsit sarea întărită în solniță sau borcan. Alege să pui câteva boabe de orez în recipientul în care ții sarea și vei vedea că acesta va absorbi toată umiditatea. De altfel, această metodă este foarte des utilizată în Veneția, acolo unde umiditatea este extrem de ridicată.
Acum că ai aflat de ce este bine să pui boabe de orez în sare, este timpul să mai afli și alte utilizări ale orezului, la care nu te-ai fi gândit poate niciodată. Vezi aici ce mai poți face cu el și cum îți mai poate fi de folos în gospodărie: