Home » Utile » Trucul nebănuit. De ce să pui sare pe tocul geamurilor. Efectele sunt incredibile

Trucul nebănuit. De ce să pui sare pe tocul geamurilor. Efectele sunt incredibile

Alexandru Cazacu / 08.09.2021, 09:59
Trucul nebănuit. De ce să pui sare pe tocul geamurilor. Efectele sunt incredibile

Fără doar și poate, sarea este cel mai important ingredient din bucătărie. Cu toate acestea, aceasta poate avea mai multe întrebuințări, mai ales atunci când vorbim despre curățenie. Hai să vedem de ce e bine să pui sare pe tocul geamurilor și la ce mai poate fi folosită aceasta.

De ce să pui sare pe tocul geamurilor

Deși este ingredientul principal în orice fel de mâncare, sarea poate fi utilizată și la curățarea suprafețelor, fiind totodată și un dezinfectant eficient. De ce să pui sare pe tocul geamurilor? Ei bine, acest lucru va scade riscul ca locuința ta să fie infestată cu furnici. Mai exact, dacă pui sare pe tocul geamurilor, pe la uși, pe lângă dulapuri sau sertare, aceste mici insecte nu te vor mai deranja.

După cum spuneam și mai sus pe lângă faptul că te scapă de furnici, sarea este foarte eficientă și la curățarea suprafețelor. De exemplu, dacă vrei ca ferestrele tale să arate impecabil, trebuie doar să faci o soluție din apă și sare ( dizolvă 2 linguri de sare în 4 litri de apă) pe care să o folosești la curățarea acestora. Ferestrele vor străluci de curățenie.

De asemenea, sarea este foarte eficientă și la desfundarea chiuvetelor. Cum poți să  faci acest lucru? Ei bine, pentru a desfunda chiuveta, toarnă în scurgerea acesteia o soluție din apă fierbinte, sare și suc de lămâie. Cu siguranță vei rămâne uimit de rezultat.

De ce să pui sare pe tocul geamurilor. Efectele sunt incredibile
De ce să pui sare pe tocul geamurilor. Efectele sunt incredibile

La ce mai poți folosi sarea

Poți să folosești sare chiar și pentru lustruirea argintăriei. Cu timpul, obiectele din argint sau unele aliaje își pot pierde luciul. Nu trebuie să intri în panică, deoarece cu ajutorul sării poți să le faci să arate ca noi. Trebuie doar să le cureți cu un amestec de oțet de mere și sare, iar argintăria ta își va recăpăta strălucirea de altădată.

De asemenea, cu ajutorul sării, draperiile și covoarele tale își pot recăpăta culoarea de la început. Pentru a face acest lucru, lasă la muiat covoarele sau draperiile învechite într-un lighean cu saramură concentrată, după care freacă-le bine cu o perie și clătește-le.

Fiind un antibacterian eficient, sarea este perfectă pentru igiena bucală. Mai exact, ca să îți dezinfectezi gura, poți să faci gargară cu apă cu sare. Pe lângă efectul antibacterian, sarea calmează și durerile de dinți, reduce inflamația și vindecă aftele bucale. Ba chiar mai mult de atât, sare ajută și la albirea dinților.

Tratament cosmetic

Știați că sarea aduce și unele beneficii cosmetice? Mai precis, dacă este amestecată cu ulei vegetal, sarea să devină un amestec natural perfect pentru reîntinerirea pielii. Tot ce trebuie să faci este să aplici acest amestec pe piele, lasă-l să acționeze, iar apoi clătește bine cu apă.

De asemenea, sarea poate fi un exfoliant eficient. Înainte să te ștergi, după  baie, presară-ți puțină sare pe palme și mâinile și picioarele. În acest fel, sarea te va ajuta să elimini celulele moarte de pe piele, fiind în același timp bună pentru circulația sângelui.