Home » Life & Style » 7 greșeli care îți distrug tenul. Cum se face de fapt corect ritualul de îngrijire pentru o piele frumoasă și sănătoasă

7 greșeli care îți distrug tenul. Cum se face de fapt corect ritualul de îngrijire pentru o piele frumoasă și sănătoasă

Manolică Anca / 16.04.2021, 14:43
7 greșeli care îți distrug tenul. Cum se face de fapt corect ritualul de îngrijire pentru o piele frumoasă și sănătoasă

Măștile, cremele, exfoliantele sunt doar câteva din cele mai frecvent utilizate produse de înfrumusețare. Și cum tenul se numără printre acele părți ale corpului care au nevoie de o îngrijire ca la carte, apelăm la diferite trucuri pentru ca el să arate impecabil. Însă, de multe ori, fără să ne dăm seama, facem unele greșeli care ne pot afecta grav tenul. Iată 7 greșeli care îți distrug tenul și la ce obiceiuri trebuie să renunți neapărat.

1. Greșeli care îți distrug tenul. Plasturii de pus sub ochi

Promovați ca fiind un produs „de urgență” care te ajută să scapi repede de pielea umflată sau ca un ajutor de nădejde în eliminarea ridurilor, ei bine, trebuie să ai mare grijă cu ei. Există câteva reguli de care trebuie neapărat să ții cont pentru a te asigura că sunt eficienți și nu îți afectează pielea. Iată ce trebuie să știi:

  • Nu scoate plasturii din pachet cu mâinile, pentru că există șansa să infectezi soluția în care plasturii sunt înmuiați. Alege să utilizezi un instrument special pe care unii producători îl pun în pachete.
  • Nu ține plasturele pe față prea mult timp. Producătorii recomandă să fie ținut doar 15-20 de minute, pentru că ce va „da afară” toată umezeala pe care o are, el va începe să tragă din umezeala pielii, ceea ce ar putea conduce la apariția a și mai multor riduri.
  • Nu depozita plasturii în frigider. Unii experți spun că este mai bine să pui plasturele în frigider înainte de a le folosi, iar unii oameni chiar le păstrează la rece tot timpul. Da, fiind reci vor elimina umflăturile mai repede, însă substanța în care sunt ținuți ar putea fi mai puțin eficientă dacă stau la rece prea mult timp. Așadar, pune pachetul de plasturi în frigider timp de 20 de minute înainte de a le folosi.
Plasturii pentru ochi nu trebuie ținuți la frigider timp îndelungat
Plasturii pentru ochi nu trebuie ținuți la frigider timp îndelungat

2. Creme și măști cu cremă

În reclame, femeile își pun o mulțime de creme diferite pe față. Interesant este că le întind pe față, astfel încât toată pielea să aibă aceeași cantitate de cremă. Însă, nu întotdeauna este bine să faci acest lucru. Trebuie să găsești cele mai uscate zone ale feței tale. Unele părți ale feței au mai multe riduri, deci au nevoie de mai multă cremă, în timp ce zona T este, de obicei, mai grasă, deci nu necesită la fel de multă cremă. În medie, orice tip de piele nu are nevoie de mai mult decât o cantitate de cremă de mazăre pentru toată fața.

Același lucru este valabil și în cazul măștilor. Chiar dacă un producător face o reclamă în care fetele își pun un strat gros pe față, nu înseamnă că ar trebui să faci la fel. Măștile care ar trebui să usuce pielea este necesar să fie aplicate pe cele mai grase părți ale feței, iar cele care hrănesc pielea ar trebui să fie aplicate pe partea superioară a frunții, obrajilor și bărbie (acestea sunt de obicei cele mai uscate părți)

3. Greșeli care îți distrug tenul. Măștile de argilă

Peste tot auzim că aceste măști din „lut” ar trebui ținute până când se usucă complet și chiar încep să crape. Dar acest lucru este greșit și nu va face decât să îți afecteze pielea. Argila absoarbe excesul de sebum și îndepărtează murdăria, dar dacă o ții prea mult timp pe față, va absorbi umezeala din piele și o va face prea uscată. De asemenea, argila uscată va atrage pielea, ceea ce ar putea duce la apariția de riduri noi. Deci, ar trebui să ții o mască de genul aproximativ 10 minute, să o îndepărtezi înainte de a se usca.

4. Măști de foi

Principalul motiv pentru care măștile de foi sunt atât de eficiente este că se prind foarte bine de piele. Este de preferat să petreci mai mult timp îndepărtând toate ridurile și să ai grijă ca masca să atingă toate zonele feței, mai degrabă decât să o aplici rapid, făcând bule. O altă greșeală freceventă este aplicarea acestor măști fără a curăța tenul în prealabil. Dacă nu îți speli fața cu un gel de curățare, ingredientele active din mască nu vor pătrunde în piele.

Și nu uita să citești instrucțiunile cu atenție! Unele măști nu pot fi utilizate zilnic, altele ar trebui menținute mai mult timp decât cele standard de 15-20 de minute sau unele necesită clătire după îndepărtarea foii.

Înainte de aplicarea măștii, este importantă curățarea tenului
Înainte de aplicarea măștii, este importantă curățarea tenului

5. Greșeli care îți distrug tenul. Curățarea

Scruburile care conțin particule agresive deteriorează pielea mai mult decât o exfoliază de fapt. Pentru a elimina celulele moarte, este mai bine să utilizezi produse care conțin acizi. Dacă totuși preferiexfolierea mecanică, poartă o mănușă și curăță pielea. O altă greșeală frecventă este o utilizarea cu o frecvență mai mare în cazul tenului gras. De fapt, cu cât folosești mai frecvent un scurb, cu atât pielea va fi mai grasă.

Dacă utilizezi produse care conțin acizi, ai mare grijă ca întotdeauna să aplici o cremă de protecție solară cu factor ridicat zilnic, indiferent de anotimp. Sigur, cel mai bine este să introduci în rutina zilnică de îngrijire a pielii o cremă cu protecție solară, chiar dacă nu utilizați produse de înfrumusețare care conțin acizi. Acest lucru te va ajuta să eviți pigmentarea și îmbătrânirea timpurie. Nu uitați că protecția solară trebuie reaplicată la fiecare două ore .

Alte greșeli care îți distrug tenul

6. Folosirea a prea multe produse de înfrumusețare pot fi dăuna. Mai ales cele care un în compoziția lor mult parfum, alcool și uleiuri esențiale. În zilele noastre există o varietate atât de mare de produse de înfrumusețare, încât suntem tentați să le cumpărăm și să le folosim pe toate în același timp. Dar ar trebui să știi că există anumite componente care nu ar trebui utilizate în orice moment. De asemenea, atunci când utilizezi prea multe produse în același timp, s-ar putea să îți înfunzi porii și să reduci funcțiile de protecție ale pielii, chiar dacă toate produsele sunt foarte calitative.

7. Frecarea feței prea tare poate fi dăunătoare. Tampoanele de bumbac sau prosoapele obișnuite pot întinde pielea dacă freci fața prea mult. Cu cât acestea sunt mai fine, cu atât sunt mai bune pentru pielea ta. De asemenea, important e să ștergi prin tamponare și nu prin frecare.