Home » Life & Style » De ce se pun lipitori pe față. 7 cele mai bizare tratamente de înfrumusețare din lume

De ce se pun lipitori pe față. 7 cele mai bizare tratamente de înfrumusețare din lume

Manolică Anca / 11.03.2021, 09:06
De ce se pun lipitori pe față. 7 cele mai bizare tratamente de înfrumusețare din lume

Cărei femei nu-i place să se răsfețe cu cele mai bune tratamente pentru a arăta veșnic tânără? Astăzi, tratametele corporale au devenit la modă, fiind care mai de care mai excentrice. Iată, de exemplu, de ce se pun lipitori pe față și ce alte tratamente bizare mai există în lume.

De ce se pun lipitori pe față

Medicii antici egipteni considerat lipitorile a fi remedii curative. Astăzi, terapia cu lipitori sunt o parte cheie a unui regim de frumusețe, mai ales tratamentul facial. Astfel, lipitorile vii se pun pe față și odată ce ele sug tot sângele, se taie pe jumătate. Sângele pacientului se masează înapoi pe piele pentru un efect de întinerire.

De ce se pun lipitori pe față. Deși ar părea foarte ciudat, la acest tratament de înfrumusețare apelează multe vedete din toată lumea. Acesta este și cazul lui Demi Moore, care își dorește să arate veșnit tânără. Zvonurile în ceee ce priveşte terapia cu lipitoriî pentru a-şi păstra pielea tânără au fost confirmată chiar de către aceasta, care a povestit, în amănunt, despre ciudata metodă:

„Întotdeauna am fost o persoană dispusă să meargă până la capăt pentru a-şi îmbunătăţi starea de sănătate. Am fost în Austria pentru detoxifiere şi o parte a tratamentului a fost această terapie cu lipitori. Nu sunt lipitori oarecare, de mlaştină, ci lipitori bine antrenate. Vorbim despre adevărate sugative profesioniste de sânge”, a mărturisit actriţa acum ceva timp.

Întrebată despre ce se simte în timpul unei astfel de terapii, aceasta a fost cât se poate de sinceră: „Se târăşte pe tine şi simţi cum te pişcă şi-ţi vine să urli: „Ce naiba, nenorocito!”. Apoi te relaxezi şi te concentrezi asupra respiraţiei. Te uiţi la ea cum îţi suge sângele şi devine din ce în ce mai grasă, apoi, când e deja ghiftuită cu sângele tău se rostogoleşte şi cade, aşa cum ai pica de pe un scaun de la bar”. De asemenea, a povestit și despre pregătirea de dinainte: „Trebuie să faci întâi o baie în terebentină şi este necesar să te razi sau să te epilezi. Sunt vieţuitoare pretenţioase, care preferă victime epilate în stil brazilian”.

Demi Moore s-a arătat foarte încântată de tratamentul cu lipitori
Demi Moore s-a arătat foarte încântată de tratamentul cu lipitori

Cele mai bizare tratamente de înfrumusețare din lume

1. Pedichiura cu peştişori

La această terapie, pedichiurista este înlocuită de o mulțime de peștișori micuți care vor înota în jurul picioarelor tale. Originară din Turcia, acest tratament cu peştişori, numiţi Garra Rufa, face furori în industria de beauty. Peştii, de mici dimensiuni, se hrănesc cu pielea moartă de pe picioare. După un tratament de 15-20 de minute, picioarele rămân foarte netede şi moi.

2. Spermă de taur pentru păr strălucitor

Ştiai că poţi avea un păr revitalizat dacă apelezi la o mască de păr cu spermă de taur? Chiar dacă pare ciudat și te-ai gândi de două ori înainte de a urma acest tratament, se pare că are rezultate. Conceput într-un salon din Londra, acesta folosește sperma taurilor Aberdeen Angus ca ingredientul principal. Probele de spermă sunt extrase de la tauri într-o fermă din Cheshire, se amestecă cu planta katera iraniană, bogată în proteine. Preparatul rezultat este un balsam intens despre care se spune că face părul strălucitor şi neted. Este folosit, în special, de persoanele cărora le cade des părul.

3. Baia în supă

Staţiunea Yunessun din Japonia este renumită pentru tratamentele sale neobişnuite de jacuzzi cu ceai verde, cafea şi vin roşu. Totuşi, terapia care atrage cel mai mult atenția este baia cu ramen (supă de tăiţei). Se umple o cadă de hidromasaj cu supă, iar clienţii care se scaldă în ea vor avea pielea moale şi catifelată, grație substanţelor pe care aceasta le conţine.

4. Masaj cu şerpi pentru dureri de spate

Masaj cu şerpi pentru dureri de spate
Masaj cu şerpi pentru dureri de spate

Un alt tratament ciudat este mesajul cu șerpi. Te-ai putea relaxa atunci când știi că ai pe tine un şarpe care se zvârcoleşte? În timpul acestui masa, şerpii vii sunt aşezaţi pe spate, gât, faţă şi pe picioarele clientului. Sunt lăsați să alunece pe corp și se că alungă toate durerile de spate, te liniştesc și îți dispar stările de anxietate.

5. Excremente de pasăre

Excrementele de privighetoare au multe calităţi în materie de frumuseţe. Au un conținut ridicat de azot și sunt bogate în enzimă guanină. Combinaţia dintre cele două îţi exfoliază pielea şi o curăţă în profunzime. Excrementele se folosesc sub formă de pulbere şi sunt sterilizate înainte. Victoria Beckam şi Karolina Kurkova sunt mare fane ale acestui tratament.

6. Masajul cu cactuşi 

Este mai cunoscut sub denumirea de masaj Hakali. În timpul acestui procedeu, clienţii sunt frecaţi bine cu cactuşi, însă țepii ascuțiți sunt îndepărtați înaonte. Pe lângă efectul de exfoliere se spune că speciile nopale de cactuşi sunt și bogaţi în nutrimente care hrănesc pielea.