Home » Life & Style » De ce să nu folosești un prosop pentru a-ți usca fața. Obiceiul banal cu efecte nebănuite pentru ten

De ce să nu folosești un prosop pentru a-ți usca fața. Obiceiul banal cu efecte nebănuite pentru ten

Manolică Anca / 25.03.2021, 10:23
De ce să nu folosești un prosop pentru a-ți usca fața. Obiceiul banal cu efecte nebănuite pentru ten

Spălarea feței și uscarea acesteia cu un prosop reprezintă două dintre obiceiurile care fac pate din rutina zilnică a oricărei persoane. Deși aceste lucruri ni se par absolut normale, ei bine, puțini știu că prosopul nu este prea indicat să fie folosit pentru față. Află de ce să nu folosești un prosop pentru a-ți usca fața.

De ce să nu folosești un prosop pentru a-ți usca fața

Cu toții ne spălăm pe față și ne uscăm cu prosopul. Deși ni se par lucruri absolut normale, există câteva motive pentru care ar fi indicat să renunțăm la aceste obiceiuri, dacă ne dorim să avem o piele sănătoasă și hidratată. Astfel, specialiștii atenționează cu fiecare ocazie că apa micelară este mai indicată atunci când ne curățăm tenul, decât apa de la robinet. Această este mult mai delicată cu pielea și oferă o curățare în profunzime.

Dacă subiectul produselor folosite pentru a îndepărta machiajul sau impuritățile de pe ten sunt mult mai abordate, specialiștii spun că este important să acordăm o atenție deosebită și uscării acestuia. De ce să nu folosești un prosop pentru a-ți usca fața? Ei bine, în primul rând, prosopul îți poate „agresa” tenul, mai ales dacă îl freci pe față și nu tamponezi, cum ar fi mai indicat. Și chiar dacă pare o metodă rapidă și eficienta aceasta poate avea o mulțime de consecințe negative, sensibilitate crescută, senzație de usturime, iritații.

Mai mult, deși ar suna contradictoriu, uscarea feței cu prosopul va determina tenul să devină și mai uleios. Deoarece prosoapele mai dure pot îndepărta uleiurile naturale ale tenului, glandele sebacee vor lucra din greu pentru a produce și mai mult ulei, proces care, în timp, va conduce la un ten mult mai gras.

Evită folosirea prosopului și lasă pielea să se usuce în mod natural
Evită folosirea prosopului și lasă pielea să se usuce în mod natural

Influențează modul de acționare a cremelor

De asemenea, acesta influențează și modul în care cremele hidratante, serurile sau tratamentele faciale sunt absorbite în piele. Atunci când pielea este umedă, aceasta acționează sub forma unui burete, absorbind toate ingredientele din cremele destinate îngrijirii tenului. De aceea, se recomandă ca orice produs pentru pielea feței să fie aplicat la scurt timp după duș, rezultatele fiind vizibile mult mai repede.

Un alt aspect deosebit de important este acneea, cu care se confruntă atât de multă lume. Adesea, din grabă sau din comodidate, avem tendința de a folosi același prosop atât pentru corp, cât și pentru față. Un lucru foarte greșit! Acest obicei îți poate distruge tenul mai mult decât crezi. Prosoapele găzduiesc foarte multe bacterii și pentru că, de obicei, prosoapele le ținem în baie, unde aerul este umed, se creează mediul perfect pentru înmulțirea acestora. Așadar, când folosești același prosop, nu faci decât să le pui direct pe piele, lucru care poate conduce la înfundarea porilor. Cu siguranță nu toată lumea spală prosopul după fiecare utilizare.

Așadar, evită folosirea prosopului și lasă tenul să se usuce natural. Vei evita astfel apariția ridurilor proceoce, apariția iritațiilor și o luptă cu un ten sensibil.