Home » Cum să faci orice » Chiftele de post cu cartofi și dovlecei. Ingrediente și mod de preparare pentru o masă delicioasă

Chiftele de post cu cartofi și dovlecei. Ingrediente și mod de preparare pentru o masă delicioasă

Alexandru Cazacu / 24.11.2021, 16:34
Chiftele de post cu cartofi și dovlecei. Ingrediente și mod de preparare pentru o masă delicioasă

Iată că am intrat în Postul Nașterii Domnului, iar în această perioadă mulți dintre români nu consumă preparate din carne, lactate sau ouă. Ei bine, dacă și tu te afli printre aceștia și nu știi ce să mai faci de mâncare, noi îți vom prezenta în continuarea o rețetă inedită de chiftele de post cu cartofi și dovlecei. Cu siguranță, toți cei care vor gusta aceste chiftele vor rămâne impresionați.

Chiftele de post cu cartofi și dovlecei

Aceste chiftele de post sunt de-a dreptul delicioase, iar prepararea lor nu va fi costisitoare. Ele pot fi servite atât de cei care țin post, cât și de către persoanele care doresc să introducă mai multe legume în alimentația de zi cu zi, fiind foarte gustoase și hrănitoare.

După vă spuneam, aceste chifteluțe sunt cu totul și cu totul deosebite, perfecte pentru servit în zilele de post. Ba chiar mai mult de atât, chiftelele cu cartofi și dovlecei sunt foarte ușor de preparat, însă extrem de delicioase și sănătoase. Acestea fiind spuse, hai să vedem care sunt ingredientele de care avem nevoie și cum se prepară această rețetă.

Ingrediente:

  • 1 kg cartofi fierți în coajă
  • 2 dovlecei
  • 3-4 linguri de pesmet
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 5 căței de usturoi
  • pătrunjel proaspăt tocat (sau mărar)
  • ulei de floarea soarelui
  • piper
  • sare.

Mod de preparare

Mai întâi ne vom ocupa de cartofi. Așadar, spălăm bine cartofii și îi punem la fiert într-o oală cu apă și sare. Între timp, spălăm și curățăm morcovul și dovlecelul, pe care le vom da prin răzătoarea mare și le scurgem bine de lichid. Apoi curățăm și ceapa și o tocăm mărunt.

Mai departe, într-o tigaie punem uleiul la încins, după care adăugăm ceapa, morcovul și dovlecelul și le lăsăm să se călească pentru aproximativ 3-4 minute. Adăugăm acum în tigaie puțină apă, un praf de sare și mai lăsăm să fiarbă acoperit, până când apa a scăzut complet iar legumele s-au înmuiat. Stingem focul și lăsăm totul să se răcească puțin.

Chiftele de post cu cartofi și dovlecei. Ingredientele și modul de preparare pentru o masă delicioasă
Chiftele de post cu cartofi și dovlecei. Ingredientele și modul de preparare pentru o masă delicioasă

Chiftele de post cu cartofi și dovlecei – coacere

După ce cartofii au fiert, îi curățăm de coajă și îi pasăm cu ajutorul unei furculițe. Într-un bol încăpător vom amesteca acum legumele din tigaie, cartofii pasați, pesmetul, usturoiul zdrobit, sare și piper după gust și pătrunjelul proaspăt tocat (putem folosi și mărar).

Iată că ne apropiem de finalul rețetei noastre. Așadar, formăm chiftelele (acestea pot fi turtite sau bile) și le așezăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Acum, nu ne mai rămâne nimic de făcut decât să dăm tava cu chiftele în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, pentru aproximativ 25 – 30 de minute. Cu toate acestea, timpul de coacere poate fi diferit de la un cuptor la altul, așa că e bine să verificăm din când în când chiftelele.

Putem servi aceste delicioase chifteluțe ca atare, alături de sosul preferat sau cu o salată. Aceasta a fost rețeta de chiftele cu cartofi și dovlecei, iar noi vă dorim să le savurați cu plăcere.