Home » Cum să faci orice » Ciocolată peste popcorn. Cum faci această combinație de gusturi ca să-ți iasă mai bine ca în comerț

Ciocolată peste popcorn. Cum faci această combinație de gusturi ca să-ți iasă mai bine ca în comerț

Ileana Mladinoiu / 04.08.2021, 10:40
Ciocolată peste popcorn. Cum faci această combinație de gusturi ca să-ți iasă mai bine ca în comerț

V-ați obișnuit ca în fața televizorului să vă luați ceva de ronțăit, deși medicii spun că nu este tocmai sănătos. Biscuiți, semințe, alune, floricele de porumb și lista poate continua cu tot felul de produse gata preparate.

În pofida avertizărilor nutriționiștilor, o rețetă de popcorn peste care să turnați un sos de ciocolată, care nu vă obosește prea mult în momentul pregătirii, este binevenită.

Treceți peste faptul că această combinație vă poate aduce un plus de calorii, gândiți-vă doar la satisfacerea gustului.

Ciocolată peste popcorn. Cum faci această combinație de gusturi ca să-ți iasă mai bine ca în comerț

Pregătirea rețetei vă ia 20 de minute, gătitul circa 50 de minute, iar porțiile sunt în număr de 12.

Ingredientele necesare sunt:

  •  12 căni de floricele;
  •  1 cană de zahăr;
  •  2/3 căni sirop de porumb;
  •  1/2 cană de unt;
  •  1 cană cu chipsuri de ciocolată semidulce;
  •  1 linguriță de vanilie

Vă facem cunoscute și valorile nutritive pe fiecare porție: 261 de calorii, 12 g de grâsimi totale, 7 g de grăsimi saturate, 20 mg colesterol, 63 mg sodiu, 40 de g glucide totale, 2 g fibre, 2 g proteine.

Pașii pentru preparare:

1. Tapetați o foaie mare de copt cu folie și pulverizați cu spray antiaderent, în loc de ulei. Întindeți floricelele de porumb pregătite dinainte pe foaia de copt (aveți grijă să îndepărtați boabele de porumb care nu au ieșit).

2. Într-o cratiță, combinați zahărul, siropul de porumb, pe care puteți să-l preparați acasă, ca să-l evitați pe cel din comerț, și untul. Gătiți la foc mediu, amestecând, până la barbotare. Scoateți tigaia de pe foc. Adăugați chipsurile de ciocolată și vanilia, amestecând până când ciocolata se topește. Se toarnă cu grijă amestecul de ciocolată fierbinte peste popcorn, în așa fel încât toată suprafața să fie acoperită.

Ciocolată peste popcorn, o combinație absolut delicioasă
Ciocolată peste popcorn, o combinație absolut delicioasă

3. Coaceți în cuptorul preîncălzit (150 de grade Celsius), timp de 45 de minute, amestecând ușor la fiecare 15 minute. Așezați foaia de copt pe un grătar și lăsați-o să se răcească complet.

Popcornul cu ciocolată se poate păstra până la o săptămână într-un recipient etanș la temperatura camerei.

Ca bonus – Rețeta siropului de porumb pregătit acasă

Ingrediente:

  • 700 ml de apă;
  • 300 grame de zahăr (1½ cană);
  • 325 grame de porumb;

Pașii de urmat pentru a face această rețetă:

1. Puneți apa cu zahărul într-o cratiță, amestecați și dați la foc până se ajunge la fierbere.

2. În timp ce apa din zahăr fierbe, scurgeți bine boabele de porumb, mai ales dacă sunt conservate.

Odată ce apa cu zahăr începe să fiarbă, adăugați boabele de porumb. Continuați să gătiți până când amestecul se înjumătățește (poate dura aproximativ 45 de minute). Se amestecă din când în când până când lichidul se transformă într-un sirop galben ușor gros.

3. Folosind o strecurătoare, separați siropul de boabele de porumb. Păstrați siropul obținut într-un borcan cu capac. Când s-a răcit, acoperiți bine și dați-l deoparte la frigider până când este gata de consumat.

Sfat: Nu aruncați boabele de porumb fierte, acestea sunt delicioase și pot fi folosite pentru a le încorpora în alte deserturi, cum ar fi salatele de fructe sau pentru a le adăuga la iaurt.

Ileana Mlădinoiu