Home » Cum să faci orice » Ciorbă de pește cu legume. Rețeta delicioasă pe care trebuie să o încerci

Ciorbă de pește cu legume. Rețeta delicioasă pe care trebuie să o încerci

Alexandru Cazacu / 28.11.2021, 12:12
Ciorbă de pește cu legume. Rețeta delicioasă pe care trebuie să o încerci

Iată că ne aflăm în Postul Nașterii Domnului, iar astăzi 28 noiembrie, creștinii ortodocși au dezlegare la pește. Așadar, noi vă vom prezenta o rețetă de ciorbă de pește cu legume. Hai să vedem cum se prepară această minunată ciorbă și care sunt ingredientele de care vom avea nevoie.

Rețetă de ciorbă de pește cu legume

Pentru că este zi de post cu dezlegare la pește, astăzi vom pregăti împreună o rețetă inedită de ciorbă de pește. Acest preparat este extrem de delicios, cu multe legume și foarte sănătos. Cu siguranță, toți cei din familia ta vor aprecia această ciorbă de pește, care ar putea deveni preparatul preferat de toată lumea pentru zilele de post, când se mănâncă pește.

Ciorba de pește pe care o vom face astăzi este extrem de delicioasă și clară, cu pește proaspăt și zarzavaturi. Pentru acrirea ciorbei putem folosi atât zeamă de varză, cât și borș. Pentru un preparat ca la carte, nu trebuie decât să urmezi pașii prezentați mai jos, iar rezultatul va fi cu siguranță pe placul tuturor. Iată cum se prepară această ciorbă de pește și care sunt ingredientele de care avem nevoie.

Ingrediente:

  • 1 kg de pește tăiat în bucăți potrivite (puteți folosi orice fel de pește doriți)
  • 1 conservă sardine în ulei
  • 2 fire de praz
  • 2 cepe
  • 2 căței de usturoi
  • 3 roșii
  • 2 ardei capia
  • 4 cartofi medii
  • 1 linguriță leuștean uscat
  • o legătură de pătrunjel proaspăt
  • borș
  • sare
  • puțin orez.

Mod de preparare

Pentru început, vom căli într-o cratiță 1 fir de praz tăiat feliuțe, o ceapă tocată, 1 cățel de usturoi și sardinele din conservă. După ce le-am călit puțin, vom adăuga în cratiță aproximativ 2 litri de apă și lăsăm totul să fiarbă pentru aproximativ 20 de minute. După ce s-au scurs cele 20 de minute, strecurăm supa și o păstrăm pentru ciorba noastră de pește.

Acum, punem supa la fiert într-o oală și vom adăuga în aceasta bucățile de pește, celălalt fir de praz tăiat în bucăți potrivite, o ceapă tocată, 1 cățel de usturoi zdrobit, 2 ardei capia tocați cubulețe mari, cartofii tăiați în bucăți mari și roșiile tăiate în 4. Dacă lichidul nu este suficient, vom adăuga puțină apă călduță.

Ciorbă de pește cu legume
Ciorbă de pește cu legume

Punem în oală și leușteanul uscat, borș sau zeamă de varză (după gust) și lăsăm să fiarbă, până când peștele este fiert, după care vom scoate bucățile de pește. Fierbem în continuare legumele pentru aproximativ 25 – 30 de minute. După ce a trecut acest timp, iar legumele sunt fierte, potrivit de sare și adăugăm în ciorbă o mână de orez. Ei bine, după ce a fiert și orezul, stingem focul și presărăm în oală pătrunjelul proaspăt tocat mărunt. Ciorba noastră de pește este gata și o putem pune în farfurii alături de o bucată de pește.

După cum spuneam și mai sus, aceasta minunată ciorbă de pește poate fi servită atât în zilele de post cu dezlegare la pește, dar și în zilele când aveți chef de un preparat sănătos, plin de vitamine și foarte bun la gust.