Home » Cum să faci orice » Clafoutis cu înghețată și fructe de pădure. Rețeta desertului delicios de la chef Florin Dumitrescu

Clafoutis cu înghețată și fructe de pădure. Rețeta desertului delicios de la chef Florin Dumitrescu

Alexandru Cazacu / 21.02.2022, 09:46
Clafoutis cu înghețată și fructe de pădure. Rețeta desertului delicios de la chef Florin Dumitrescu

Cu siguranță, nu sunt mulți cei care ar refuza un desert dulce și extrem de delicios. Așadar, astăzi vă vom prezenta o rețetă de Clafoutis cu înghețată și fructe de pădure de la Chef Florin Dumitrescu. Acest desert este foarte ușor de făcut, iar tot ceea ce trebuie să faci pentru un rezultat uimitor este să urmezi cu atenție pașii prezentați mai jos.

Rețetă de Clafoutis cu înghețată și fructe de pădure

Această rețetă este pentru un desert delicat, dulce și extrem de delicios. Asigurați-vă că aveți fructe de pădure proaspete. Pentru rețeta de mai jos, Chef Florin Dumitrescu a folosit un mix de mure, afine și zmeură, însă puteți foarte bine să folosiți și cireșe, pere, mere, afine, piersici sau alte fructe de sezon.

Clafoutis cu înghețată și fructe de pădure este un desert minunat și va fi cu siguranță pe placul tuturor. După aranjarea fructelor într-o tavă de copt unsă cu unt, clafoutis cu înghețată și fructe de pădue se face umplând tava cu un aluat lichid, ușor dulce și bogat în ouă. După cum spuneam și în rândurile de mai sus, rețeta este ușoară, însă rezultatul este pur și simplu delicios. Haideți să vedem care sunt ingredientele necesare și cum se prepară această prăjitură.

Ingrediente:

  • 120 g făină de grâu
  • 5 ouă
  • 250 ml lapte
  • 100 g zahăr brun
  • înghețată de vanilie
  • 110 g unt
  • esență de vanilie
  • fructe de pădure.

Clafoutis cu înghețată și fructe de pădure – mod de preparare

Pentru început, într-un bol încăpător, cu ajutorul unui tel vom bate cele cinci ouă cu zahărul brun (se poate folosi și zahăr alb). După ce zahărul s-a topit, vom încorpora și cele 120 g de făină, asigurându-ne că nu rămân cocoloașe. Turnăm în compoziție și laptele și amestecăm bine totul. Lăsăm amestecul să se odihnească.

Între timp vom topi la foc mic doar 70 g unt, iar cu restul vom unge o tavă rotundă de prăjituri. Pentru a tapeta tava cu unt ne vom folosi de degete, având grija ca pereții tăvii să fie acoperiți în totalitate. Presărăm pe toată suprafața tăvii puțin zahăr brun. Spălăm fructele de pădure și pe așezăm uniform pe fundul tăvii.

Cum să faci Clafoutis cu fructe de pădure
Cum să faci clafoutis cu înghețată și fructe de pădure. Rețetă pentru un desert delicios de la chef Florin Dumitrescu

Clafoutis cu înghețată și fructe de pădure – coacere

Adăugăm în compoziție o lingură de esență de vanilie și unul topit. Turnăm compoziția peste fructele din tavă și dăm prăjitura la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 40 de minute. Cu toate acestea, timpul de coacere poate fi diferit de la un cuptor la altul.

După ce ne-am asigurat că prăjitura s-a copt, scoatem tava din cuptor și presărăm deasupra puțin zahăr pudră. Acum, nu ne mai rămâne nimic de făcut decât să tăiem prăjitura și să o servim alături de puțină înghețată de vanilie. Trebuie să menționăm faptul că acest desert se poate servi atât cald, cât și rece. Aceasta a fost rețeta de Clafoutis cu înghețată și fructe de pădure prezentată de Chef Florin Dumitrescu.