Home » Cum să faci orice » Cum poți găti legume ca broccoli și morcovi la abur, fără să ai o tigaie specială

Cum poți găti legume ca broccoli și morcovi la abur, fără să ai o tigaie specială

Violeta Badea / 08.06.2021, 16:14
Cum poți găti legume ca broccoli și morcovi la abur, fără să ai o tigaie specială

Vrei să te bucuri de prospețimea, de gustul și de nutrienții legumelor? Ei bine, atunci cel mai bun mod de a le găti este acela de a le prepara la aburi. Dacă vei opta pentru această variantă, nu vei avea nici o pierdere de vitamine sau de nutrienți și te vei putea bucura de aroma lor desăvârșită. Te încântă ideea, dar nu ai o tigaie specială? Iată cum poți găti legume ca broccoli și morcovi la abur, fără să ai un vas special.

Cum poți găti legume ca broccoli și morcovi la abur

Gătitul la abur este extrem de sănătos, deoarece legumele nu pierd nutienți și își păstrează gustul aromat și natural. De asemenea, acestea sunt mai ușor de digerat și oferă o senzație bună întregului organism. Însă, cel mai mare avantaj este acela că legumele nu-și pierd vitaminele, așa cum se întâmplă la fierberea lor. Iată care sunt pașii pentru a prepara legumele la abur, fără să ai o tigaie specială.

Primul pas este acela de a alege legumele pe care vrei să le pregătești. După ce ai făcut acest lucru, acestea se curăță, se spală foarte bine și se taie sub formă de bucăți mai mici. Conopida sau a broccoli-ul se poate rupe în buchețele, dar nu înainte de a curața tulpina și de a o mărunți. Într-o oală se adaugă aproximativ patru pahare de apă și o lingură de sare. După ce apa începe să fiarbă, se adaugă toate legumele într-o strecuratoare, iar aceasta se poziționează deasupra cratiței.

Atenție! Legumele nu trebuie să ajungă în apă, ci deasupra ei pentru a sta cât mai aproape de abur. Deasupra acestora se pune un capac și se lasă pentru aproximativ zece minute. Timpul este estimativ, deoarece unele legume se gătesc mai greu, prin urmare este recomandat să depășim acest interval dacă ne dorim să preparăm o conopidă. După ce s-au făcut, legumele se scot pe un platou, se condimentează cu piper și ierburi aromatice, apoi se servest. Gustul este deosebit! Spor la treabă și poftă bună!

Cum poti gati legume ca broccoli si morcovi la abur, fara sa ai o tigaie speciala
Cum poti gati legume ca broccoli si morcovi la abur, fara sa ai o tigaie speciala

Cum poți găti broccoli la abur

Pentru a pregăti broccoli la abur aveți mai multe variante la dispoziție. Una dintre acestea este cea pe care v-am prezentat-o mai sus, dar mai există și o metodă de a-l găti la cuptorul cu microunde. Pentru început se spală broccoli-ul și se taie în bucățele mai mici. Apoi, acestea se pun într-un vas special pentru cuptorul cu microunde (cu capac etans) și se adaugă apă.

Capacul se fixează foarte bine, deoarece trebuie să împiedice pierderea aburului. Vasul se ține în cuptoul cu microunde aproximativ trei sau patru minute până când broccoli-ul este pătruns. După ce este gata, bucățile se așează pe un platou și se condimentează, după preferințe.  De regulă, broccoli-ul se așezonează cu puţină sare şi piper. Pentru puțină strălucire, li se adaugă puţin unt, sau ulei de măsline, ori un ulei aromat, precum cel de susan, de nucă sau de dovleac. Se amestecă şi se servesc. Spor la treabă și poftă bună!