Home » Cum să faci orice » Cum poți să dezgheți corect frigiderul. Ce e bine să faci înainte

Cum poți să dezgheți corect frigiderul. Ce e bine să faci înainte

Alexandru Cazacu / 30.08.2021, 12:46
Cum poți să dezgheți corect frigiderul. Ce e bine să faci înainte

Când vine vorba de curățirea și dezghețarea frigiderului, este recomandat să ai în vedere unele aspecte. Mai ales dacă frigiderul tău nu are funcția de dezghețare automată. Află în următoarele rânduri cum poți să dezgheți corect frigiderul și ce trebuie să faci înainte de dezghețarea acestuia.

Cum poți să dezgheți corect frigiderul. Iată ce trebuie să faci înainte

Dacă vrei să dezgheți frigiderul, noi îți vom spune ce trebuie să faci atât înainte, cât și după dezghețarea acestuia. De asemenea, în următoarele rânduri vei afla și cât de des trebuie să faci acest lucru și care sunt greșelile pe care să le eviți.

Înainte de a te apuca să dezgheți frigiderul, este recomandat să arunci o privire în manualul de instrucțiuni, deoarece acolo vei găsi tot ce trebuie să știi despre frigiderul tău. În primul rând, este foarte important ca înainte să te apuci de această operațiune să scoți aparatul din priză și să lași ușile deschise.

Mai departe, scoate alimentele din frigider, scoate toate sertarele și pregătește-le pentru spălat. Poți să le speli în chiuvetă sau în cadă cu detergent lichid. De asemenea, trebuie să ai în vedere că apa rezultată din topirea gheții se va scurge, așadar este recomandat să ai la îndemână câteva cârpe.

Metode simple de dezghețare a frigiderului

Frigiderul este cu siguranță unul dintre cele mai importante aparate dintr-o locuință. Cu ajutorul acestuia, putem să ne menținem alimentele proaspete pentru o perioadă mai mare de timp. Ei bine, dezghețarea și curățenia acestuia este foarte importantă, iar noi îți vom prezenta câteva metode eficiente pentru a face această operațiune.

Potrivit specialiștilor, atunci când vrei să dezgheți frigiderul este bine să lași gheața să se topească peste noapte. Cu toate acestea, experții susțin că cele mai periculoase bacterii se dezvoltă la temperaturi mai mari de 8 grade și mai mici de 63. Așadar, dacă ai unele alimente în congelator pe care vrei să le mai păstrezi, este recomandat să nu lași gheața să se topească peste noapte, decât în anumite condiții. Dacă totuși vrei să faci acest lucru, trebuie să te asiguri că tava în care se scurge apa este pusă la locul ei.

Ce trebuie să faci când dezgheți frigiderul
Ce trebuie să faci când dezgheți frigiderul

La dezghețarea frigiderului poți să folosești un recipient cu apă fierbinte

În cazul în care nu ai unde să ții alimentele din congelator, atunci trebuie să faci cumva ca frigiderul să se dezghețe mai repede, mai ales în zilele călduroase. În acest caz, poți să folosești un recipient cu apă fierbinte pe care să îl pui în frigider, pentru ca acesta să se dezghețe mai rapid.

De asemenea, pentru a dezgheța mai repede frigiderul, poți să folosești un pulverizator cu apă fierbinte. După aproximativ 15 minute, gheața se va desprinde de pe pereții congelatorului, însă asta depinde de cât de mare este aparatul tău și cât de multă gheață s-a strâns.

Ce trebuie să faci după dezghețarea frigiderului

Evident, după ce ai dezghețat frigiderul, acesta trebuie curățat. Pentru a face acest lucru este recomandat să folosești produse speciale, care să nu conțină clor sau alte substanțe corozive. De asemenea, trebuie să degresezi toate rafturile, ușa și mânerele frigiderului.

Totodată, este recomandat să usuci bine pereții frigiderului înainte de a-l pune în funcțiune. După ce ai făcut toate acestea, pune aparatul în funcțiune și lasă-l până când temperatura ajunge la -18 grade Celsius, după care pune înapoi alimentele.