Home » Cum să faci orice » Cum poți să elimini mirosul de tutun din casă. Soluția banală cu rezultate uimitoare

Cum poți să elimini mirosul de tutun din casă. Soluția banală cu rezultate uimitoare

Alexandru Cazacu / 21.06.2021, 09:42
Cum poți să elimini mirosul de tutun din casă. Soluția banală cu rezultate uimitoare

Știm cu toții că mirosul de tutun persistă peste tot prin casă, dar mai ales în hainele cu care te îmbraci. Dacă ești fumător și nu dorești ca mirosul de fum de țigară să nu îți acapareze toată casa, noi îți vom spune cum poți să îl elimini. Iată câteva metode banale, dar foarte eficiente, care cu siguranță vor da rezultate.

Cum poți să elimini mirosul de tutun din casă

Cel mai probabil, mulți dintre noi ne dorim o atmosferă plăcută și proaspătă în interiorul locuinței noastre. Dacă ești fumător și mirosul de tutun a devenit insuportabil la tine acasă, iar tu nu poți renunța la acest viciu, noi îți vom spune cum să scapi de mirosul de tutun din casă. Metodele pe care ți le vom arăta în următoarele rânduri sunt foarte simple și eficiente.

Soluție pentru a scăpa de mirosul de tutun

Cu siguranță cea mai bună soluție pentru a reuși să scapi de mirosul de tutun persistent este să speli foarte des îmbrăcămintea. Totodată, trebuie să speli mai des perdelele, lenjeria și să igienizezi covoarele.

Parfumează perdelele și lenjeria

De asemenea, poți să folosești o soluție pe lenjeria de pat și perdelele spălate și uscate. Pulverizează o soluție parfumată făcută din jumătate de litru de apă în care vei adăuga 3 linguri de oțet alb, o lingură de zeamă de lămâie și câteva picături de ulei esențial de flori. Mai mult de atât, poți chiar să pulverizezi și covorul după ce îl cureți bine.

Coji de citrice pentru parfumat

Pentru un miros plăcut în locuința ta pune coji de citrice proaspăt curățate în boluri în încăperile în care. Uleiul parfumat pe care îl emană cojile de citrice, lămâile, portocalele și mandarinele în mod special, este cea mai bună soluție pentru a combate mirosul neplăcut de fum.

Cum poți să elimini mirosul de tutun din casă
Cum să scapi de mirosul de tutun din locuința ta

Împrospătează tapițeria de la fotolii și canapele

De asemenea, pentru a împrospăta aerul din locuința ta, presară un strat fin de bicarbonat de sodiu pe canapele și fotoliile din locul unde se fumează și folosește o perie pentru a curăța tapițeria. Apoi, aspiră bicarbonatul și pulverizează un strat foarte fin de apă și oțet pe tapițerie. După ce aceasta se va usca, tapițeria nu va mai mirosi a tutun.

Folosește balsam de rufe și pentru a parfuma alte obiecte din casă

Este știut deja faptul că parfumul balsamului de rufe persistă zile întregi în haine, dar și în dulapurile în care le ții. Ei bine, poți să pui câteva picături din acest balsam și în apa cu care speli podeaua, scaunele sau alte obiecte din încăperea în care fumezi, iar apoi deschide larg ferestrele pentru a aerisi.

Cum scapi de mirosul de tutun – Fă curățenie des în casa în care se fumează

Aspiră bine peste tot în camerele în care se fumează, deoarece fumul de țigară împrăștie microparticule solide atât pe canapea și pe covoare, dar și pe parchet sau mobilă. De asemenea, trebuie să speli bine geamurile încăperilor în care se fumează cu oțet sau cu un detergent special pentru sticlă.