Home » Cum să faci orice » Cum poți să faci acasă floricele cu caramel. Metoda simplă

Cum poți să faci acasă floricele cu caramel. Metoda simplă

Cojocaru Cristian / 09.02.2022, 12:21
Cum poți să faci acasă floricele cu caramel. Metoda simplă

Cu un strat subțire, crocant și uniform de caramel pe fiecare bucată, floricelele de porumb preparate astfel sunt cu adevărat uimitoare și rămân crocante o perioadă lungă de timp. Această rețetă de floricele cu caramel este foarte simplă și poate fi făcută chiar în confortul casei tale. Tot ce trebuie să faci este să urmezi cu atenție pașii prezentați mai jos, iar rezultatul va fi cu siguranță pe placul tuturor.

Cum să faci floricele cu caramel. Rețeta simplă și delicioasă

Cu siguranță, nu mulți sunt cei care ar refuza o porție de floricele crocante și delicioase. Ei bine, cele cele cu caramel sunt într-adevăr minunate. Dacă ai mai încercat să faci floricele cu caramel, însă acestea au ieșit moi, înseamnă că nu ai găsit încă rețeta potrivită.

Iată că descoperit-o noi pentru tine și îți vom spune și ție secretul pentru floricele perfecte, crocante și acoperite uniform cu caramel. Este important să folosim boabe de porumb pentru floricele, însă nu din cele pentru cuptorul cu microunde. Hai să vedem care sunt ingredientele necesare și cum se prepară floricelele cu caramel.

Ingrediente pentru floricele cu caramel:

  • 100 g boabe de porumb pentru floricele
  • 150 g smântână de gătit (minim 30% grăsime)
  • 200 g zahăr
  • 40 g unt
  • 2 linguri ulei
  • 1 praf de sare.

Floricele cu caramel – mod de preparare

Mai întâi ne vom ocupa de prepararea caramelului. Așadar, vom pune cele 200 g de zahăr într-o tigaie antiaderentă și aprindem focul la mic, amestecând constant. Când zahărul s-a caramelizat și devine lichid, adăugăm în tigaie un praf de sare, untul și smântâna pentru gătit și amestecăm bine toate ingredientele.

Vom lăsă totul să fiarbă până zahărul este complet dizolvat și caramelul a căpătat o consistență mai groasă. Stingem focul și lăsăm să se răcească la temperatura camerei.

Într-o ceaun de tuci cu capac vom pune uleiul și boabele de porumb. Acoperim ceaunul și îl punem pe foc mare, până când floricelele de porumb sunt gata.

Cum să faci floricele cu caramel
Cum să faci floricele cu caramel

Cum se fac floricelele cu caramel

Răsturnăm apoi floricelele într-un bol, având grijă să nu rămână grăunțe nefăcute, pentru că sigur nu vrei să prinzi între dinți una. Peste floricelele fierbinți vom turna caramelul răcit și amestecăm bine totul.

După ce am amestecat și ne-am asigurat că toate floricele sunt acoperite de caramel, transferăm floricele într-o tavă întinsă și le lăsăm să se răcească. Astfel ele vor vor desface mult mai ușor. Acum nu ne mai rămâne nimic de făcut decât să ne bucurăm de gustul minunat al floricelelor cu caramel.

Cum poți să păstrezi mai mult timp floricelele cu caramel

După cum am menționat și anterior, floricele preparate în acest mod pot fi păstrate pentru o perioadă mai lungă de timp. Mai exact, pentru a păstra floricelele cu caramel proaspete, asigurați-vă că sunt depozitate într-un recipient etanș sau într-o pungă cu fermoar, asigurându-vă că scoateți cât mai mult aer afară din aceasta. Cu cât etanșați mai bine punga respectivă, cu atât se vor păstra mai bine. În acest fel, floricele pot rezista la temperatura camerei chiar și 10 zile.