Home » Cum să faci orice » Cum poți să faci bezele în două culori. Rețeta simplă pe care poți s-o pregătești chiar la tine acasă

Cum poți să faci bezele în două culori. Rețeta simplă pe care poți s-o pregătești chiar la tine acasă

Alexandru Cazacu / 15.02.2022, 12:44
Cum poți să faci bezele în două culori. Rețeta simplă pe care poți s-o pregătești chiar la tine acasă

Astăzi vom pregăti împreună bezele, acele mici deserturi, delicioase, dulci și moi. Cu siguranță, bezele de casă sunt mult mai bune decât cele cumpărate din comerț, iar noi îți vom spune în continuare cum cum să faci bezele în două culori. Rețeta este una foarte simplă și o poți pregăti cu ușurință chiar în bucătăria casei tale.

Rețetă simplă de bezele în două culori

Nu mulți sunt cei care ar refuza un desert delicios, iar cu siguranță bezelele se numără printre preferatele multora dintre noi. Dacă ți-am făcut poftă de ceva dulce, în acest articol îți vom prezenta și o rețetă de bezele în două culori care merită încercată.

Pe lângă gustul incredibil, aceste bezele sunt și foarte ușor de făcut. Tot ceea ce trebuie să faci este să urmezi pașii de mai jos, iar rezultatul va fi incredibil și pe placul tuturor celor le vor gusta. Hai să vedem care sunt ingredientele de care avem nevoie și modul de preparare.

Bezele în două culori – Ingrediente:

  • 250 g zahăr tos
  • 10 g gelatină
  • 1 pachet de zahăr vanilat
  • 120 ml apă
  • colorant alimentar
  • amidon și zahăr pudră.

Mod de preparare bezele în două culori

Pentru început, vom amesteca într-o cană 10 grame de gelatină și jumătate din cantitatea de apă, adică 60 ml. Lăsăm gelatina să se hidrateze, iar apoi ne vom ocupa de sirop. Mai exact, adăugăm zahărul tos și restul de apă și lăsăm să fiarbă la foc mic până când la suprafața siropului apar bule.

După ce gelatina s-a hidratat o topim într-un bol metalic deasupra unui vas cu apă clocotită, având grijă să nu dea în clocot. Cât este încă caldă o vom bate cu ajutorul unui mixer la viteză medie, iar siropul îl vom turna treptat în fir subțire, încorporându-l în compoziție. Pe măsură ce turnăm sirop mărim viteza mixerului la cea mai mare turație.

O să observați că amestecul va căpăta o culoare gălbuie, iar acesta este momentul când vom adăuga și zahărul vanilat, continuând să mixăm. Când compoziția devine lipicioasă și fermă o vom împărți în două părți egale.

Cum să faci bezele în două culori
Cum să faci bezele în două culori

Bezele în două culori, fără coacere

Acum vom acoperi o tavă cu folie alimentară, pe care o stropim cu puțin ulei de floarea soarelui. Facem acest lucru pentru a putea dezlipi ulterior bezelele. Turnăm jumătate din compoziție în tava tapetată și o întindem uniform pe toată suprafața acesteia.

În cealaltă parte din compoziție vom încorpora colorantul alimentar, amestecând ușor cu o spatulă. Acum, turnăm în tavă și compoziția colorată, răspândind-o ușor peste primul strat. Acoperim bezeaua cu folie alimentară și o dăm la frigider pentru circa 2-3 ore.

Între timp, amestecăm în proporții egale zahărul pudră și amidonul. Cu jumătate din acest amestec vom presăra un tocător curat, iar peste acesta vom răsturna bezeaua răcită. Îndepărtăm hârtia de copt și tăvălim bine bezeaua prin amestecul de amidon și zahăr. Acum nu ne mai rămâne nimic de făcut decât să tăiem bezeaua în formele dorite și să trecem bucățile prin cealaltă parte de amidon și zahăr pudră, pentru a nu se lipi între ele, potrivit retete-usoare.eu.