Home » Cum să faci orice » Cum poți să faci rapid și ușor un balsam de buze. Ingredientele necesare și explicații pas cu pas

Cum poți să faci rapid și ușor un balsam de buze. Ingredientele necesare și explicații pas cu pas

Manolică Anca / 12.03.2022, 11:21
Cum poți să faci rapid și ușor un balsam de buze. Ingredientele necesare și explicații pas cu pas

Buzele crăpate sunt o problemă universală. Mulți dintre noi folosim zilnic un balsam sau un stick pentru a ne menține buzele moi, netede și hidratate. Așadar, în rândurile de mai jos te vom învăța cum poți să faci rapid și ușor un balsam de buze acasă. Deoarece ingredientele sunt relativ ieftine și este simplu de făcut în propria bucătărie, balsamul de buze făcut în casă este și o modalitate viabilă de a transforma o pasiune creativă într-un produs.

Cum să faci balsam de buze de casă

În mod surprinzător, rujul convențional poate fi o sursă de substanțe chimice dăunătoare și, deoarece este folosit pe piele (buze) și în apropierea gurii, aceste substanțe chimice pot fi ușor absorbite. Balsamul de buze casă își permite să creezi o culoare personalizată, fără chimicale și, pe deasupra, foarte ieftin.

Ingrediente necesare

  • o parte ceară de albine – este recomandat să folosești pastiluțe de ceară de albine, deoarece sunt cele mai ușor de lucrat
  • o parte unt de cacao – pastiluțele cu unt de cacao sunt o alegere populară și, de asemenea, ușor de lucrat cu ele. De asemenea, ai putea folosi unt de shea sau unt de mango
  • două părți de ulei comestibil de înaltă calitate – poți să și combini mai multe, dacă dorești. Dacă ar trebui să alegi doar unul, noi îți recomandăm uleiul de migdale dulci organic. Este foarte hidratant, plin de nutrienți și are o aromă și un parfum foarte blând.
  • opțional: uleiuri esențiale

Mai mult am enumerat ingredientele în „părți” (în funcție de volum), astfel încât să poți mări sau micșora cu ușurință rețeta de balsam de buze natural după bunul plac. De exemplu, poți folosi 1/2 cană de ceară de albine, ½ cană de unt de cacao și 1 cană de ulei. Sau, pentru un lot mult mai mic, combină 1 lingură de ceară de albine și 1 lingură de unt de cacao cu 2 linguri de ulei.

Cum poti sa faci rapid si usor un balsam de buze
Cum poti sa faci rapid si usor un balsam de buze

Pașii de preparare

Înainte de a începe, asigură-te că ai toate consumabilele și ingredientele la îndemână. Vei avea nevoie de un vas din oțel inoxidabil, un bol de sticlă termorezistent sau o oală mai mică pe care să o pui într-o oală mai mare.

Măsoară și/sau cântărește uleiul, ceara și untul de cacao sau de shea și pune-le în oala de sus. Asigură-te că pui apă în oala mai mare, suficient cât pentru ca partea de jos a vasului de sus să stea bine în apă. Încălzește ingredientele la foc mediu-mare până când se topesc complet și se combină, fără a le acoperi. Amestecă din când în când.

Oprește și îndepărtează vasul de pe foc înainte de a adăuga uleiurile esențiale. Acestea sunt foarte volatile prin natura lor și, prin urmare, se vor disipa rapid la foc mare. Cât timp este încă fierbinte, toarnp cu grijă lichidul în recipientele de balsam de buze alese. Dacă amestecul începe să se întărească înainte de a termina de turnat, pune-l din nou la căldură pentru a se topi din nou.

Odată ce balsamul de buze s-a răcit și s-a întărit complet, poți acoperi recipientul cu capac. De acum te poți bucura de buze mai moi și hidratate, grație unui produs făcut chiar de tine acasă.