Home » Cum să faci orice » Cum poți să folosești lămâile în gospodărie. 8 întrebuințări nebănuite în afara bucătăriei

Cum poți să folosești lămâile în gospodărie. 8 întrebuințări nebănuite în afara bucătăriei

Nistor Alexandru / 23.12.2021, 10:29
Cum poți să folosești lămâile în gospodărie. 8 întrebuințări nebănuite în afara bucătăriei

Indiferent dacă le folosim pentru gătit sau la prepararea ceaiurilor, lămâile nu lipsesc de cele mai multe ori din coșurile de cumpărături. Cu toate acestea, pe lângă întrebuințările în bucătărie, aceste fructe pot fi utile și din alte puncte de vedere. Hai să vedem cum poți să folosești lămâile în gospodărie și cum ne pot ajuta ele în afara bucătăriei.

Cum poți să folosești lămâile în gospodărie

Evident, toată lumea știe că lămâile se folosesc la nenumărate rețete dulci sau sărate. Însă nu mulți știu că aceste citrice ne pot fi de folos la curățenie și la multe alte treburi casnice. Află în următoarele rânduri, cum pot fi folosite lămâile în gospodărie. Iată ce mai putem face cu ajutorul acestor minunate fructe.

Curăță vasele de inox

Dacă apa pe care o folosești este dură, cu siguranță pe vasele de inox sau pe robinetele cromate vor rămâne pete după ce acestea se usucă. Ei bine, poți să scapi de petele de apă cu ajutorul lămâilor. Tot ce trebuie să faci este să lustruiești aceste obiecte cu felii de lămâie.

Poți să cureți buretele de vase

După o anumită perioadă de folosire, buretele de vase va căpăta un miros neplăcut și nu va mai fi la fel de curat. Așadar, putem remedia acest lucru tot cu ajutorul lămâii. Mai exact, trebuie doar să înmoi buretele în apă cu lămâie și pune-l în cuptorul cu microunde pentru aproximativ 1 minut. Așteaptă să se răcească și clătește-l cu apă. Buretele va fi mult mai curat și va căpăta un miros plăcut.

Redă luciul mobilierului de lemn

De asemenea, cu o soluție făcută din o parte zeamă de lămâie și două de ulei de măsline, putem reda luciul mobilierului de lemn. Totodată, pentru a scăpa de mirosul din caserolele de plastic, putem folosi zeamă de lămâie și sare.

Parfum de casă

Dacă vrei să parfumezi încăperile locuinței cu un produs 100% natural, fierbe câteva coji de lămâie cu puțină scorțișoară și esență de vanilie. Pune lichidul într-un recipient pulverizator și stropește prin camere.

Cum să folosești lămâile în gospodărie
Cum să folosești lămâile în gospodărie

Cum să folosești lămâile în gospodărie – Mențin aragazul curat

Tot cu ajutorul lămâilor putem menține aragazul curat. Pentru a face acest lucru, amestecați puțină zeamă de lămâie cu două linguri de bicarbonat de sodiu, până obțineți o pastă omogenă. Apoi, întindeți soluția pe plită și lăsați-o să acționeze pentru câteva minute, după care ștergeți cu o cârpă umedă. Clătiți cârpa de câteva ori în timp ce îndepărtați pasta.

Elimină mirosurile neplăcute

Toată lumea știe că mirosul unor alimente (usturoi, ceapă, pește etc.) persistă pe mâini chiar și după ce te speli. Chiar și în acest caz, lămâia este foarte eficientă. După ce ai tăiat alimentele respective, masează mâinile cu felii de lămâie, clătește cu apă curată, iar mirosul va dispărea. Totodată, aceste citrice fac minuni și la curățarea unghiilor.

Poți să cureți tocătorul de lemn

Atât tocătoarele, cât și alte ustensile de lemn absorb mirosurile alimentelor. Așadar, pentru a le curăța corespunzător și elimina mirosul neplăcut, putem să le frecăm cu felii de lămâie, apoi să le spălăm ca de obicei.

Parfumează frigiderul

Nu este un secret faptul că interiorul frigiderului poate căpăta miros de la alimentele pe care le păstrăm la rece. Ei bine, pentru a-i da un miros proaspăt, pune în frigider o lămâie tăiată în jumătate.