Home » Cum să faci orice » Cum poți să scoți căldura din mașină în doar câteva secunde. Trucul nebănuit

Cum poți să scoți căldura din mașină în doar câteva secunde. Trucul nebănuit

Manolică Anca / 28.07.2022, 12:17
Cum poți să scoți căldura din mașină în doar câteva secunde. Trucul nebănuit

Acel val sufocant de căldură care te lovește atunci când te urci în mașina încinsă este, fără îndoială, una dintre cele mai rele părți ale verii. Nu mai vorbim de scaunul de piele neagră, volanul sau centura care parcă ne ard atunci când intrăm în contact cu ele. Iată cum faci să scoți căldura din mașină în doar câteva secunde. Trucul este foarte eficient.

Cum poți să scoți rapid căldura din mașină

A urca într-o mașină parcată într-o după-amiază însorită de vară poate simți literalmente ca să intri într-un cuptor. Datorită efectului de seră, aerul din interiorul unei mașini poate deveni cu ușurință cu 50 de grade mai fierbinte decât aerul exterior (ca și cum temperatura exterioară nu ar fi deja suficient de caldă).

Atunci când vremea este caniculară, nu contează dacă folosești un parasolar, mașina ta va fi ca o saună dacă stă în soare ore întregi. Temperaturile din interior nu numai că pot fi inconfortabile, dar pot fi și periculoase, așa că în rândurile de mai jos venim cu un truc simplu care te va ajuta să îți răcești rapid vehiculul.

Șoferii care au mașini fără aer condiționat se vor bucura și mai mult să descopere acest truc. O variantă la care mulți apelează este să pornească la drum cu geamurile date jos pentru elimina aerul cald din interior. Însă, un grup de chinezi a cercetat cum poți să răcești aerul din interiorul mașinii fără să pleci de pe loc. Metoda este una simplă și poate apela la ea oricine.

Trucul nebănuit care te scapă de căldura din mașină

Cum chinezii sunt o nație care găsesc rezolvare la orice situație, oricât de dificilă sau banală ar fi, desigur că nici aerisirea mașinii în anotimpul călduros nu a fost lăsată deoparte. Astfel, chinezii vin soluții salvatoare pentru a elimina aerul cald din mașină pe timp de vară.

Iată ce trebuie să faci: deschide geamul de la șofer și ușa din dreapta acestuia. Apoi, închide și deschide ușa în mod repetat, în felul acesta aerul cald din interior va fi scos afară pe geamul lăsat în jos la șofer. Se spune că astfel temperatura din mașină va scădea cu 30 de grade Celsius, în aproximativ 20 de secunde. Pare ireal, nu?

Totodată, nu trebuie să uităm că parasolarul este indispensabil pe timp de vară. În acest fel, eviți să te trezești că bordul, volanul și scaunele  sunt încinse de la soare. Climatizarea din interior ar trebui să fie pornită abia după ce mașina a fost aerisită, pentru a scăpa de toxicitatea din interior din cauza aerului fierbinte.

Desigur, acesta nu este singurul truc eficient. Căldura din interiorul mașinii poate fi eliminată în mai multe moduri. Vezi în video de mai jos mai multe soluții eficiente de a îți răcori rapid vehiculul.