Home » Cum să faci orice » 4 moduri simple de a-ți menține mașina rece fără a porni aerul condiționat

4 moduri simple de a-ți menține mașina rece fără a porni aerul condiționat

Manolică Anca / 19.05.2022, 17:38
4 moduri simple de a-ți menține mașina rece fără a porni aerul condiționat

O plimbare cu mașina pe timp de vară poate fi o adevărată aventură atunci când aerul condiționat nu funcționează. Însă, atunci când aerul condiționat al mașinii tale are o problemă, încă mai există speranțe pentru o călătorie confortabilă. Am adunat patru trucuri simple pentru a menține mașina rece fără a porni aerul condiționat.

Cum menții mașina rece fără a porni aerul condiționat

Atunci când temperaturile ridicate ne transformă vehiculul într-un adevărat cuptor și ne este imposibil să folosim aerul condiționat, avem o mare problemă. Căldura din interiorul mașinii nu este doar enervantă, ci ne poate face să ne simțim foarte rău fizic și psihic.

Pe de altă parte, nici aerul condiționat nu este întotdeauna cea mai bună opțiune. Crește consumul de carburant și poate chiar provoca și unele alergii (chiar și atunci când filtrul este nou și curat). Dar asta nu înseamnă că trebuie să suportăm temperaturile infernale în timp ce suntem blocați în trafic. Pentru asta, află că există și alte soluții practice pe care le poți aplica.

Parchează mașina la umbră

Există puține senzații la fel de chinuitoare ca și cea de a te urca într-o mașină care s-a copt la soare toată ziua. Așadar, asigură-te că o parchezi într-un loc umbros, chiar dacă asta înseamnă să mergi ceva mai mult pe jos.

Dacă nu există altă opțiune, poți folosi și parasolare pentru ca razele soarelui să nu mai bată direct în mașină. Este posibil chiar să iei în considerare posibilitatea de a plăti un loc de parcare într-un garaj în timpul lunilor de vară.

Aerisirea

Un alt truc pentru a păstra o mașină nesupravegheată la rece până la întoarcere: lasă geamurile coborâte – doar un pic – pentru a încuraja circulația aerului. Această mică ventilație va împiedica acumularea unei călduri excesive. Atenție, nu trebuie să coborâte prea mult, doar un pic, suficient cât să lăse aerul să intre și să nu fie o țintă sigură a hoților.

Cum menții mașina rece fără a porni aerul condiționat
Cum menții mașina rece fără a porni aerul condiționat

Pune o cârpă umedă peste orificiile de ventilație

Sună ciudat, dar funcționează! Ține câteva cârpe într-un castron cu apă rece și de fiecare dacă când pleci de acasă ia-le cu tine. Înfășoară una peste orificiile de ventilație ale bordului și pornește aerul. Aerul care trece prin aceste cârpe va veni mai rece spre fața ta și, în esență, îți va răci mașina în acest proces.

Schimbă-le pe măsură ce se usucă și nu uita să le speli în mod regulat pentru a preveni apariția mucegaiului.

De asemenea, un alt truc simplu a-ți menține mașina rece fără a porni aerul condiționat este să umple pungi cu gheață sau să îngheți apă într-o sticlă și să le lași pe podeaua mașinii. Atenție, să le închizi bine sau să le pui într-un recipient pentru a evita să se ude preșul.

Investește în geamuri fumurii

Geamurile fumurii reduc în mod semnificativ căldura care intră în mașină în primul rând. Este o opțiune mai scumpă, dar merită cu siguranță costul dacă locuiești într-o zonă caldă și petreci mult timp în mașină.