Home » Cum să faci orice » Cum să răcorești camera fără aparatul de aer condiționat. Trucuri și metode eficiente, la îndemâna oricui

Cum să răcorești camera fără aparatul de aer condiționat. Trucuri și metode eficiente, la îndemâna oricui

Alexandru Cazacu / 06.04.2022, 17:02
Cum să răcorești camera fără aparatul de aer condiționat. Trucuri și metode eficiente, la îndemâna oricui

Vara este sezonul înghețatelor, al costumelor de baie și al zilelor călduroase. De asemenea, este și perioada în care locuința noastră devine un cuptor uriaș. Tocmai de aceea, în acest articol vei afla cum poți să răcorești camera fără să folosești aparatul de aer condiționat. Aceste trucuri simple și eficiente te vor ajuta să îți răcorești camera.

Cum să răcorești camera fără aparatul de aer condiționat

După ce ai mers prin căldură toropitoare toată ziua, cu siguranță îți dorești ca locuința ta să te întâmpine cu răcoare și confort. Nu trebuie să cheltui foarte mulți bani pe fel și fel de aparate pentru a putea realiza acest lucru, deoarece există alte metode eficiente pentru a face asta.

În plus, pentru a crea mediul pe care ți-l dorești în casă, nu este necesar să consumi nici energie electrică. Iată câteva trucuri care te vor ajuta din acest punct de vedere.

Aerisește corespunzător

Pe lângă faptul că te ajută să lupți împotriva căldurii, aerisirea camerelor aduce și multe beneficii atât pentru sănătate, cât și pentru pereții casei tale. Ba chiar mai mult de atât, este foarte important să facem acest lucru în fiecare zi, însă trebuie să-l facem corect.

În perioadele foarte călduroase, cel mai bine este să aerisești încăperile dimineața la prima oră și seara înainte de culcare. În plus, ferestrele prin care intră aerul trebuie să fie deschise foarte puțin, iar cele prin care iese aerul trebuie să fie deschise la maximum.

De fapt, putem ține ferestrele deschise toată noaptea. Desigur, atâta timp cât se poate face acest lucru în siguranță, dacă există o fereastră mai mică sau cu protecție. Noaptea temperaturile sunt mai scăzute, iar casa va fi mult mai răcoroasă a doua zi.

Profită de plante

Dacă aveți plante mici pe terasă, balcon sau în interior, cel mai bine este să le udați noaptea. Umiditatea pământului va împrospăta aerul care intră în casă. În plus, plantele de apartament cu frunze mari ajută la purificarea și împrospătarea mediului într-un mod sănătos și natural.

Cum să răcorești camera – Trage draperiile

Dacă ai draperii, jaluzele sau perdele, cel mai bine este să le tragi, chiar daca ferestrele sunt larg deschise. Aproximativ 30% din căldura din casă intra prin ferestre, iar astfel poți scade temperatura cu câteva grade Celsius. Așadar, închide trage draperiile dimineața pentru a împiedica căldura razelor solare.

Cum să răcorești camera fără aparatul de aer condiționat
Cum să răcorești camera fără aparatul de aer condiționat. Trucuri și metode eficiente

Schimbă cearșafurile regulat

Schimbarea regulată a cearșafurilor ne dă un plus de prospețime în cameră, însă ne poate ajuta să o menținem și mai răcoroasă. Cele din bumbac sunt cele mai potrivite pe timpul verii, deoarece permit aerului să circule.

Dacă stai la curte, gătește mai mult afară

În timpul verii, cuptorul și aragazul îți vor încălzi foarte mult locuința. Cu siguranță, ultimul lucru pe care ți-l dorești în zilele caniculare este un cuptor pornit în bucătărie. Așadar, în timp ce gătești te poți bucura și de prospețimea aerului de afară, dar și de momentele plăcute petrecute împreună cu cei dragi, în aer liber la un grătar.