Home » Utile » Cum să îți sigilezi ferestrele pentru a nu mai intra frigul. 4 soluții și metode banale și eficiente

Cum să îți sigilezi ferestrele pentru a nu mai intra frigul. 4 soluții și metode banale și eficiente

Cojocaru Cristian / 01.11.2021, 16:49
Cum să îți sigilezi ferestrele pentru a nu mai intra frigul. 4 soluții și metode banale și eficiente

Iarna, aerul rece poate pătrunde și prin cele mai mici orificii, astfel că dacă ferestrele tale nu se mai închid bine, vei simți frigul de afară. Află ce poți face ca să îți sigilezi cât mai bine ferestrele.

Cum poți să sigilezi ferestrele cu 4 metode simple

În cazul în care te confrunți cu niște ferestre ale căror închideri nu mai funcționează corect, trebuie să știi ce ai de făcut înainte ca vremea rece să cuprindă România și astfel să ai pierderi de căldură prin micile orificii. Chiar dacă ai ferestre de tip termopan, dacă acestea nu au fost corect reglate, pot lăsa aerul rece să pătrundă în casă.

Poți utiliza una dintre ideile de mai jos pentru a-ți sigila ferestrele pe timp de iarnă și astfel să conservi mai bine căldura în casa ta. În cazul ferestrelor din lemn este cunoscut faptul că ferestre nu izolează foarte bine casa. Acest lucru poate fi întâlnit și în cazul ferestrelor cu geam termopan, mai ales dacă acestea nu sunt unele profesionale sau poate nu au fost bine montate.

În primul rând trebuie să descoperi pe unde intră aerul rece pentru a ști concret unde trebuie acestea izolate. În acest sens, ceea ce ai de făcut este să îți umezești palmele, să închizi ferestrele și să plimbi palmele ude pe lângă marginile ferestrelor. Cu siguranță vei simți pe unde intră aerul rece și odată detectat locul, aplică un semn pentru a ști unde urmează să aplici una dintre metodele simple de a le izola.

Tot în scopul de a detecta pe unde intră aerul rece, poți utiliza o foaie de hârtie. Această metodă este una de mare utilitate mai ales în cazul ferestrelor de tip termopan. Astfel, pune o foaie de hârtie pe marginea ferestrelor, închide fereastra și trage de foaie. Dacă aceasta va ieși ușor, atunci vei ști că ai de-a face cu niște garnituri slăbite pe unde aerul rece va putea pătrunde în casa ta. În cazul ferestrelor bine reglate și momentate, care dispun de un cheder sau o garnitură bună, hârtia nu ar trebui să alunece în momentul în care tragi de ea.

sigilezi ferestrele
Banda izolatoare cu spuma poate fi de mare ajutor pentru a-ti izola ferestrele pe timpul iernii

Metodele de a sigila ferestrele

Folia transparentă pentru alimente poate fi de mare ajutor în cazul izolării ferestrelor. Astfel că geamurile mai vechi care vor rămâne închise de-a lungul iernii, pot fi acoperite în totalitate cu acest tip de folie din plastic. Ceea ce va trebui să faci este să umezești geamul, apoi aplică folia din plastic pe care o vei lipi cu ușurințăt cu o bandă adezivă. Aplică astfel câteva straturi de folie și nu va mai trebui să îți faci griji cu privire la frigul de afară care va intra în casa ta.

Banda izolatoare poate fi la rândul ei de mare ajutor în acest, însă ai grijă să alegi o bandp cu spumă sau burete subțire. Aceasta poate fi achiziționată în funcție de grosime și aplicată în zonele în care ramele geamurilor sunt distanțate sau strâmbe, orificii prin care aerul rece poate pătrunde de-a lungul iernii.

În cazul geamurilor duble, iarna poți aplica pernuțele din burete de formă cilindrică. Chiar dacă nu sunt tocmai pe placul tău, află că acest lucru poate reduce foarte mult cantitatea de aer rece care îți poate intra în casă, iar facturile la încălzire vor fi mult mai mici, evitând pierderea aerului cald.

Folia cu bule la rândul ei poate fi de mare ajutor în lupta cu aerul rece. Utilizează o astfel de folie lipind-o în zonele în care ferestrele nu se închid bine și pe unde aerul rece poate pătrunde. Această metodă este una foarte bună împotriva aerului rece. Taie o bucată suficientă cât să o poți lipi pe rama geamului și apoi închide fereastra. Vei observa că acest tip de folie este unul foarte elastic și rezistent, astfel că în momentul în care vei închide geamul, nu se va rupe cu atâta ușurință.