Home » Cum să faci orice » Cum poți să scoți semințele de la pepeni în doar câteva secunde. Metoda cea mai simplă

Cum poți să scoți semințele de la pepeni în doar câteva secunde. Metoda cea mai simplă

Manolică Anca / 16.07.2021, 16:42
Cum poți să scoți semințele de la pepeni în doar câteva secunde. Metoda cea mai simplă

În sezonul cald, pepenele este unul dintre fructele preferate de mulți dintre noi, fiind un dulce răcoritor, perfect pentru zilele toride de vară. Însă, un lucru enervant este faptul că fructul are multe semințe, acestea făcând mai dificil consumul lui. Există însă un truc prin care poți să scoți în doar câteva secunde semințele de la pepeni. Îl poți încerca data viitoare când îți tai o felie.

Cum poți să scoți semințele de la pepeni în doar câteva secunde

Pepenele este unul dintre fructele preferate de toată lumea, mai ales când gradele din termometre indică temperaturi caniculare. Deși este absolut delicios, uneori poate deveni enervant faptul că trebuie să îl cureți de toate semințele. Există însă o metodă care îți demonstrează cum scoți ușor și rapid semințele de la pepeni. Nu ai nevoie decât de o simplă lingură.

Dacă și tu îți vrei să savurezi o felie de pepene, fără a te chinui prea mult cu semințele, află că există un truc simplu, salvator. Ai nevoie de o lingură pentru înghețată, a cărei margini ascuțite este foarte utilă la tăierea miezului fructului mai ușor. În plus, forma specială a acesteia este mult mai bună pentru această tehnică față de o lingură obișnuită.

Vei vedea că sâmburii vor ieși cu ușurință dacă scobești cu marginea acestei linguri în miezul fructului. O altă metodă simplă presupune să tai feliile de pepene cât mai subţiri, pentru ca linia seminţelor să fie cât mai expusă, astfel fiind mult mai ușor să fie îndepărate cu cuțitul.

Pepenele roșu este unul dintre cele mai bune și mai gustoase fructe
Pepenele roșu este unul dintre cele mai bune și mai gustoase fructe

Cum alegi cel mai bun și gustos pepene roșu. Detaliile care fac diferența

Pepenii roșii sunt preferații tuturor, însă nu toți știu cum să îl aleagă pe cel mai bun. Există câteva trucuri simple care te pot ajuta să identifici fructul potrivit, nici prea copt, nici crud, dar extrem de zemos și savuros. Iată te trebuie să știi:

  1. Privește atent codița – Daca un pepene are codița verde crud, înseamnă că pepenele este proaspăt cules și nu este neapărat cel mai copt. O codiță uscată, indică faptul că pepele este copt și că este cules de 5-7 zile pe puțin. Uneori, când pepenele s-a copt, codiță se usucă de la sine și se poate chiar și rupe.
  2. Pata galbenă – Unii spun că nu este chiar o regulă ca pepenii care au o pată galbenă pe coajă să fie copți sau dulci. Cu toate acestea, există o explicație pentru existența acestei pete și de ce ea indica că pepenele roșu este copt. Pata galbenă apare în partea în care pepenele a stat sprijinit pe pământ și care nu a fost expusă la soare.
  3. Coaja sănătoasă – Deși nu te-ai fi gândit la asta, coaja chiar spune multe despre miezul unui pepene roșu. Dacă aceasta este lucioasă, cu aspect cerat, rotundă și fară deformații, înseamnă că pepenele este ajuns la maturitate, iar miezul este copt în întregime. Atenție, nu cumpăra pepenele care are coaja moale, pentru că acest lucru nu poate să însemne decât că acesta este trecut.
  4. Testul sunetului – Una dintre cele mai cunoscute metode de a verifica daca un pepene este copt este testul sunetului. Atunci când în bați coaja unui pepene copt trebuie să se audă un fel de ecou, sunetul dând impresia de elasticitate. Totodată, un pepene bine copt va scoate un pârăit atunci când apeși cu putere pe el. De obicei, pepenii care pârâie sunt și cei care se crapă atunci când bagi cuțitul în ei. Semn că pepenele este copt și dulce.
  5. Atenție la mărime și greutate – Pepenele trebuie să fie greu pentru mărimea lui. Un pepene care este deja trecut, va fi mereu mai ușor decât unul copt. Așa că, înainte de a-l cumpăra, cântărește-i în mână mai întâi și alege-l pe cel mai greu.