Home » Cum să faci orice » Cum pui la murat pepenele roșu. Rețeta pe care trebuie să o pregătești pentru iarnă

Cum pui la murat pepenele roșu. Rețeta pe care trebuie să o pregătești pentru iarnă

Alexandru Cazacu / 13.09.2021, 17:42
Cum pui la murat pepenele roșu. Rețeta pe care trebuie să o pregătești pentru iarnă

Iată că a venit și toamna, iar în această perioadă gospodinele din România pun la murat pentru sezonul rece fel și fel de legume. Cu siguranță, printre murăturile preferate ale românilor se numără și pepenele murat. Dacă și tu te afli printre aceștia și te-ai hotărât să pui pepene la murat, noi îți vom spune cum să faci acest lucru.

Cum se pune la murat pepenele roșu

Pe lângă faptul că are o mulțime de vitamine, pepenele murat este cu adevărat delicios. Aceste murături pot fi consumate alături de alte preparate sau ca atare. Așadar, noi îți vom prezenta în următoarele rânduri o rețetă foarte simplă de pepene murat, care va fi cu siguranță pe placul tău și a celor care o vor gusta. Află mai departe cum pune pepenele roșu la murat și care sunt ingredientele de care ai nevoie.

Ingrediente:

  • pepeni de mărime mică
  • usturoi
  • crenguțe de vișin
  • piper boabe
  • sare grunjoasă pentru murături
  • apă
  • țelină
  • ardei iuți
  • tulpini de mărar uscate
  • zahăr
  • boabe de muștar

Modul de preparare

Mai întâi, pregătim borcanele (acestea trebuie să fie destul de încăpătoare, deoarece vom pune pepenii întregi), pe care le sterilizăm înainte. Acum, spălăm bine pepenii și îi pregătim pentru a fi puși în borcane. Pe fundul fiecărui borcan, vom pune frunze de vie și o crenguță de vișin. Mai departe, așezăm în borcane pepenii. Aceștia trebuie înțepați lângă codiță. Printre aceștia vom pune și câteva rondele de morcov, bucăți de țelină, o bucățică de ardei iute, câteva boabe de piper, un cățel de usturoi, mărarul uscat și o lingură de boabe de muștar.

Acum urmează saramura. Pentru aceasta vom pune la un litru de apă o lingură de sare pentru murături și una de zahăr. Este important ca borcanele să fie pline cu saramură. După ce am umplut borcanele, strângem bine capacele și le dăm în cămară. Este recomandat să verificăm borcanele și în următoarele zile pentru a vedea dacă au tras din saramură. În acest caz va trebui să completăm. În aproximativ o săptămână, pepenii noștri murați ar trebui să fie gata.

Cum pui la murat pepenele roșu. Trebuie neapărat să încerci această rețetă
Cum pui la murat pepenele roșu. Trebuie neapărat să încerci această rețetă

Cum pui pepene la murat. Alt mod de preparare

Pepenii murați se pot pune și tăiați felii, însă ingredientele sunt aceleași. Pentru această rețetă, vom tăia felii de pepene potrivite, pe care le vom așeza în borcane alături de ingredientele menționate mai sus. Cu toate acestea, de această dată vom folosi și două linguri de oțet. Așadar, într-o oală, vom pune pentru fiecare litru de apă o lingură de sare, una de zahăr și două de oțet. Lăsăm saramura să dea în clocot, după care o turnăm în borcane, având grijă să acopere pepenii.

Este important să așezăm borcanele pe o tavă din metal înainte să turnăm saramura, pentru ca acestea să nu crape. După ce am umplut borcanele, strângem bine capacele și le întoarcem cu gura în jos. Le vom lăsa să se răcească la temperatura camerei, iar în următoarele zile le vom verifica. În aproximativ o săptămână, pepenii ar trebui să fie murați.