Home » Cum să faci orice » Cum să dezinfectezi corect mătura din casă. Acest ingredient banal din bucătărie face minuni

Cum să dezinfectezi corect mătura din casă. Acest ingredient banal din bucătărie face minuni

Manolică Anca / 12.05.2022, 14:42
Cum să dezinfectezi corect mătura din casă. Acest ingredient banal din bucătărie face minuni

Gândește-te la toate lucrurile pe care le mături în mod regulat: resturi alimentare, blana animalelor de companie, păr, murdărie, bucăți de hârtie. Prin urmare, mătura ta poate aduna foarte multe bacterii pe care, mai apoi, le împrăștii prin toată casa. Așadar, curățarea și dezinfectarea ei ar trebui făcute în mod regulat. Iată un truc simplu și eficient pentru asta.

Cum să dezinfectezi mătura cu un ingredient banal

Anumite obiecte casnice din locuință pot fi înlocuite cu ușurință, însă de ce să nu avem grijă de ele pentru a le utiliza un timp mai îndelungat. Acesta este și cazul măturii, pe care dacă o curățăm și dezinfectăm mereu își va face și ea „treaba” bine. Vei evita să mai cheltui bani inutil, atât pe noi mături noi, cât și pe soluții minune de igienizare.

Așadar, cel mai bun lucru pe care îl poți face este să ții cont de o recomandare foarte interesantă prin care poți prelungi durata de viață utilă a acestui obiect casnic care este, fără îndoială, de bază în curățenia casei. Este vorba despre un truc cu lămâie care înmoaie mătura și o dezinfectează în același timp.

Desigur, este important să ținem cont și de importanța de a avea o mătură pentru diferitele zone ale casei, cu intenția de a nu aduce bacterii și mizerie din alte zone în zonele care ar putea necesita mai multă curățenie. De exemplu, este esențial să ai o perie pentru baie, o alta pentru terasă și o alta pentru dormitoare.

Cum să dezinfectezi mătura cu un ingredient banal
Cum să dezinfectezi mătura cu un ingredient banal

Trucul salvator cu lămâie

Cel mai important lucru este că trebuie să cureți frecvent mătura și să freci suprafața flexibilă de un perete dur pentru a te asigura că nu mai există resturi mari sau voluminoase.

Dacă periile s-au întărit deja sau dacă nu vrei ca acest lucru să se întâmple, cel mai important lucru pe care trebuie să-l faci este să apelezi la lămâie. Toarnă suc de lămâie fierbinte pentru a înmuia partea de plastic. Clătește apoi și lăs-o să se usuce și vei vedea că perii măturei vor fi din nou moi. Mai mult, vei scăpa și de bacterii.

Un alt sfat este să speli peria cel puțin o dată la trei luni cu bicarbonat de sodiu și apă caldă, apoi să o lași să se usuce pentru a nu găzdui niciun fel de ciupercă și să nu înceapă să se formeze mucegaiul.

De asemenea, pentru o curățare mai profundă, pune mătura într-o găleată plină cu apă caldă cu săpun. Las-o la înmuiat timp de 30 de minute (poți face acest lucru atât în cazul celor cu peri sintetici, cât și naturali). În timp ce mătura se înmoaie, curăță mânerul cu un dezinfectant. După ce au trecut cele 30 de minute, clătește-o și pune-o la uscat cu perii în sus. Va picura apă, așa că vezi unde o așezi!