Home » Cum să faci orice » Cum să faci cel mai bun porumb fiert. Ingredientul special pe care trebuie să-l adaugi pentru un plus de savoare

Cum să faci cel mai bun porumb fiert. Ingredientul special pe care trebuie să-l adaugi pentru un plus de savoare

Alexandru Cazacu / 22.09.2021, 10:52
Cum să faci cel mai bun porumb fiert. Ingredientul special pe care trebuie să-l adaugi pentru un plus de savoare

Chiar dacă perioada porumbului fiert a trecut, încă îl mai putem găsi prin unele magazine. Deși este foarte simplu de făcut și pare un preparat banal, porumbul fiert este cu siguranță printre alimentele preferate de mulți dintre noi. Așadar, dacă ți-am făcut poftă, în continuare îți vom spune și cum să faci cel mai bun porumb fiert și ce trebuie să mai pui pentru a-i da un gust deosebit.

Cum poți să faci cel mai bun porumb fiert

Evident, cel mai bun porumb fiert se poate prepara atunci când acesta este proaspăt cules. Dar cum vremea porumbul de fiert a trecut, îl putem găsi foarte ușor în unele supermarketuri. În cazul în care îl cumpărăm cu pănușă, el va trebui curățat. Așadar, pentru a-l putea curăța mai ușor, poți să-l tai la capătul unde a fost prins de tulpină, iar frunzele se vor desface mai ușor.

În ceea ce privește gătirea porumbului, acesta se fierbe de obicei pentru aproximativ 25 – 30 de minute la foc mediu spre mic. Trebuie să menționăm faptul că porumbul fierbe mai repede dacă este împărțit în bucăți, deoarece cotorul va absoarbe mai multă apă fierbinte, astfel boabele vor fierbe mai repede.

Cel mai bun porumb fiert – modul de preparare

După ce am curățat bine porumbul de frunze și mătase, îl vom rupe în două sau trei părți potrivite (îl putem lăsa și întreg). În cazul în care boabele din vârful porumbului sunt mici, vom îndepărta această parte. Este bine să păstrăm câteva pănuși, pe care să le spălăm bine și le vom folosi la fiert.

Așadar, așezăm pănușile spălate pe fundul oalei și punem în oală bucățile de porumb. După ce am așezat frumos porumbul, putem pune și deasupra acestuia un alt strat de pănuși. În continuare, vom acoperi totul cu apă, punem o farfurie deasupra pentru ca porumbul să nu se ridice la suprafață. Atenție la farfurie, deoarece aceasta trebuie să fie făcută dintr-un material rezistent la temperaturi mai ridicate.

După ce am făcut toate aceste lucruri, urmează să punem oala pe aragaz la foc mare până când apa începe să fiarbă. Când apa dă în clocot, dăm focul la mediu spre mic și lăsăm să fiarbă, după cum am menționat anterior, pentru 25 – 30 de minute. După ce s-a scurs acest timp, gustăm porumbul pentru a verifica dacă este fiert. Dacă boabele sunt făcute atunci stingem focul și dăm oala deoparte.

Cum să faci cel mai bun porumb fiert
Iată cum se face cel mai bun porumb fiert

Ce trebuie să faci pentru ca porumbul fiert să capete un gust desăvârșit

Pentru un plus de savoare, atunci când porumbul este încă fierbinte, putem să îl ungem cu puțin unt, astfel preparatul nostru va fi într-adevăr delicios. După ce am făcut acest lucru, presărăm deasupra untului puțină sare (cei care îl vor puțin condimentat pot adăuga și un praf de piper).

De asemenea, pentru ca porumbul să capete un gust mai aparte, după ce acesta a fiert, unele persoane îl pun la copt pe plită. Porumbul fiert poate fi consumat ca atare, însă poate fi servit și ca garnitură alături de diferite preparate.