Home » Cum să faci orice » Rețetă de șnițele cu fulgi de porumb. Trucul simplu pentru a obține șnițele crocante la exterior și fragede la interior

Rețetă de șnițele cu fulgi de porumb. Trucul simplu pentru a obține șnițele crocante la exterior și fragede la interior

Violeta Badea / 02.06.2021, 11:50
Rețetă de șnițele cu fulgi de porumb. Trucul simplu pentru a obține șnițele crocante la exterior și fragede la interior

Rețetă de șnițele cu fulgi de porumb. Șnițelul de pui este un preparat foarte iubit de câtre români, dar majoritatea preferă să-l pregătească pe cel clasic în pesmet. Rețeta de șnitel de pui cu fulgi de porumb este o variantă mult mai delicioasă și nu este atât de greu de făcut pe cât ați crede. Iată trucul simplu pentru a obține șnițele crocante la exterior și fragede la interior.

Rețetă de șnițele cu fulgi de porumb

Șnițelul de pui este preferatul multor persoane, mai ales dacă preparatul fraged are alături și o porție de piure de cartofi. Totuși, crusta crocantă , frăgezimea și gustul delicios se obțin uneori destul de greu, de aceea mulți merg pe varianta clasică și aleg șnițelul în pesmet. Ei bine, vă vom demonstra că rețeta de șnițele cu fulgi de porumb nu este atât de complicată și o puteți încerca, deoarece vă veți bucura de un gust mai intens și o crustă mult mai crocantă.

Marii bucătari recomandă alegerea unor fulgi de porumb fără zahăr și dacă puteți, este de preferat să mergeți pe varianta bio. Explicația este simplă: aceștia sunt mult mai gustoși și sănătoși. De asemenea, puteți alege fulgii de porumb integrali, dar crusta va căpăta o nuanță mai închisă.

De asemenea, șnițele crocante la exterior și fragede în interior se obțin doar dacă sunt prăjite în ulei bine încins. Un alt secret este acela că aceste șnițele nu se așează pe o bucată de șervețel pentru a absorbi din surplusul de ulei rezultat în urma prăjrii. Pentru a obține un interior fraged și o crustă crocantă, bucătarii recomandă să răcim preparatul pe un grătar, astfel încât să nu se înmoaie crusta. În continuare vă vom prezenta o rețetă mult mai sănătoasă, fără să fie nevoie să prăjim carnea în baia de ulei. Iată ingredientele de care aveți nevoie și modul de preparare.

Snitele in crusta de fulgi de porumb
Snitele in crusta de fulgi de porumb

Ingrediente

  • 150 de grame de fulgi de porumb
  • 500 de grame de piept de pui
  • 100 de grame de făină
  • trei ouă
  • boia de ardei dulce
  • usturoi granulat
  • oregano
  • sare, după gust
  • piper, după gust

Mod de preparare

Pentru început se mărunțesc fulgii de porumb într-un mini-robot de bucătărie și se pun într-un bol. Deasupra se pun usturoiul granulat, oregano, boiaua de ardei dulce, sare, piper și se amestecă totul foarte bine. Într-un vas punem cele trei ouă și le condimentăm cu puțină sare și cu piper, apoi le batem foarte bine cu ajutorul unei furculițe.

Separat, într-un castron, condimentăm carnea de pui cu sare și cu piper. Pieptul de pui se trece mai întâi prin făină, apoi prin ou și la final prin fulgii de porumb întregi sau mărunțiți, în funcție de preferință. După ce am terminat acest procedeu cu toate bucățile de carne, acestea se așează pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Deasupra se pulverizează ulei pe ambele părți și se dau la cuptorul preîncălzit, la o temperatură de 200 de grade Celsius, timp de aproximativ 20 de minute. Șnițelele cu fulgi de porumb sunt gata! Acestea se servesc alături de sosul și de garnitura preferată. Spor la treabă și poftă bună!