Home » Știri » Rețeta celor mai bune șnițele de la Cătălin Scărlătescu. Ce trebuie să faci înainte de a le pune la prăjit

Rețeta celor mai bune șnițele de la Cătălin Scărlătescu. Ce trebuie să faci înainte de a le pune la prăjit

Violeta Badea / 06.02.2021, 11:06
Rețeta celor mai bune șnițele de la Cătălin Scărlătescu. Ce trebuie să faci înainte de a le pune la prăjit

Rețeta celor mai bune șnițele de la Cătălin Scărlătescu. Ce trebuie să faci înainte de a le pune la prăjit. Renumitul Chef Cătălin Scărlătescu și-a dezvăluit rețeta secretă pentru a obține niște șnițele de pui perfecte. Acesta chiar a glumit pe această temă și a spus că l-ar fi făcut milionar dacă se gândea să o breveteze. În acest articol vă vom prezenta care este rețeta minune pe care ne-o recomandă Chef Scărlătescu.

Rețeta celor mai bune șnițele de la Cătălin Scărlătescu

Chef Cătălin Scărlătescu a împărtășit secretul unui șnițel savuros. Pare un preparat simplu, dar tot secretul stă în crustă. Ideea i-a venit în urmă cu 17 ani, iar totul s-a întâmplat la terasa pentru care era angajat.

„În 2003 înnebunise lumea cu crochete de pui, reţeta asta era bestseller la noi pe terasă. La un moment dat, un client a cerut să fac ceva la gujoanele de pui, să fie mai altfel. M-am întors nervos în bucătărie, am luat o pungă de fulgi de porumb care era pe acolo şi am dat cu ea de perete şi de masă. Am auzit cum s-au zdrobit alea şi mi-a venit ideea să le dau prin crocantul obţinut. Aşa mi-a venit ideea. Dacă brevetam ideea atunci, eram milionar azi”, a mărturisit Cătălin Scărlătescu, potrivit a1.ro.

Reteta secreta de snitel de pui
Reteta secreta de snitel de pui

Rețeta lui Cătălin Scărlătescu

Iată care sunt ingredientele de care aveți nevoie:

  • carne (piept de pui, șnițele de vită, de porc etc.)
  • două sau trei ouă
  • pesmet sau fulgi de porumb
  • o lingură de făină
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • unt
  • miere
  • ulei

Mod de preparare:

Rețeta este foarte simplă și rapidă! Pentru început se bat cele două sau trei ouă (la alegere), se presară făină și se adaugă cimbrul. Apoi, se amestecă totul foarte bine până se încorporează toate ingredientele. Bucățile de carne se plimbă prin acest amestec obținut și apoi prin pesmet. Atenție, însă! Pentru ca șnițelul să fie delicios și crocant, Chef Cătălin Scărlătescu presară pe bucățile de carne sare, piper și cimbru.

Apoi, acestea se trec printr-un amestec pe bază de unt, iar apoi, printr-un mix de fulgi de porumb fin zdrobiți și miere. De asemenea, puteți să folosiți un pesmet ceva mai dens, fiindcă acest lucru vă va ajuta să obțineți o crustă mai crocantă. În final, șnițelele se pun la prăjit într-o tigaie în care am adăugat ulei și se servesc alături de garnitura preferată. Acest preparat rămâne la fel de gustos și a doua zi. Spor la treabă și poftă bună!

Cine este Cătălin Scărlătescu

Cătălin Scărlătescu, în vârstă de 48 de ani, este unul dintre cei mai renumiți chefi din România. Acesta este prezent în juriul „Chefi la cuțite”, show-ul culinar difuzat de postul de televiziune Antena 1, alături de chef Sorin Bontea și chef Florin Dumitrescu.

Cătălin Scărlătescu este din Constanța și a povestit că a fost atras încă de mic de bucătărie, iar ca model a avut-o pe bunica sa. În anul 1987, cunoscutul chef s-a gândit să devină bucătar, renunțând la job-ul de curier pe care îl avea la numai 16 ani. Ceva mai târziu, prin anii ’90, Cătălin Scărlătescu a ajuns în Germania și și-a început aventura în arta gătitului.