Home » Cum să faci orice » Cum să folosești cafeaua ca insecticid împotriva furnicilor. Soluția naturală și eficientă de mare ajutor

Cum să folosești cafeaua ca insecticid împotriva furnicilor. Soluția naturală și eficientă de mare ajutor

Manolică Anca / 12.05.2022, 13:32
Cum să folosești cafeaua ca insecticid împotriva furnicilor. Soluția naturală și eficientă de mare ajutor

Sezonul cald este perioada preferată de dăunători pentru a intra în casa noastră, printre care se numără și furnicile. Deși sunt inofensive, ele pod deveni o reală problemă dacă nu scăpăm la timp de ele, pentru că se înmulțesc foarte repede. Dacă până acum ai încercat fel și fel de metode pentru a scăpa de el, unele dintre ele chiar toxice pentru sănătatea ta, în rândurile de mai jos îți vom spune cum să faci un insecticid de casă pe bază de cafea pentru a scăpa definitiv de furnici.

Scapă de furnici cu ajutorul cafelei

Furnicile sunt foarte bune pentru grădină, deoarece îmbunătățesc structura solului. Uneori își construiesc cuibul chiar sub o plantă prețioasă și asta poate cauza o problemă, dar rareori fac rău unei plante. Ele sunt prădători și mănâncă alte insecte, ceea ce înseamnă că le împiedică să îți mănânce plantele.

În cea mai mare parte, furnicarul lor poate fi tolerat. Însă, atunci când acestea îți invadează spațiul de locuit, devine o mare problemă pe care trebuie să o rezolvi cât mai repede cu putință. Pentru aceasta, venim în ajutorul tău cu o soluție salvatoare care te va ajuta să scapi repede de furnici.

Cel mai bun lucru la acest amestec puternic, pe lângă eficiența sa, este că nu conține toxine, astfel încât poți fi sigur că atât membrii familiei, cât și animăluțele de companie sunt în siguranță. Ba mai mult, aroma sa puternică poate respinge și alți dăunători, în acest fel, casa ta fiind protejată din acest punct de vedere pentru o perioadă lungă de timp.

Cum scapi de furnici
Cum scapi de furnici

Soluția naturală și eficientă pe care să o folosești

Pentru a prepara această soluție minune, vei avea nevoie de câteva ingrediente care sigur se regăsesc în bucătăria sau cămara ta. Mai mult, pentru faptul că principala aromp este cea de cafea, un miros care tuturor place, vei obține și un miros frumos în încăperile locuinței tale.

Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru a face acest insecticid natural:

Cum o prepari, pas cu pas:

Pentru început, pune la fiert jumătate de litru de apă, după care adaugă zațul de cafea, o jumătate de cană de oțet alb și o jumătate de lingură de cuișoare și amestecă bine. Ulterior, în oală se mai adaugă o lingură de scorțișoară și una de piper și se mai lasă pe foc timp de câteva minute, până fierbe.

Lasă licoarea obținută la răcit, timp în care într-o sticlă cu pulverizator pune o altă jumătate de lingură de cuișoare și doi căței de usturoi zdrobiți. După ce soluția este rece, se strecoară în flaconul cu pulverizator, pentru a nu se înfunda atomizorul. Agită bine și nu mai urmează decât să pulverizezi cu soluție acolo unde ai văzut furnicile și vei vedea că vei scăpa definitiv de ele.