Home » Cum să faci orice » Cum să îți pregătești casa, înainte de a pleca în vacanță. 9 lucruri pe care ar trebui să le faci

Cum să îți pregătești casa, înainte de a pleca în vacanță. 9 lucruri pe care ar trebui să le faci

Manolică Anca / 16.08.2022, 16:43
Cum să îți pregătești casa, înainte de a pleca în vacanță. 9 lucruri pe care ar trebui să le faci

Pe timp de vară, mulți dintre noi profită de concediul de odihnă pentru a face o escapadă oriunde, de preferință undeva la plajă. Când organizăm o călătorie, petrecem ore întregi căutând cele mai frumoase și recomandate locuri de vizitat, cele mai bune restaurante, cele mai bune hoteluri, cea mai bună opțiune de transport. Dar cât timp acordăm pregătirii locuinței pentru zilele în care vom lipsi?

Cum să îți pregătești casa, înainte de a pleca în concediu

Este un fapt că, atunci când pleci în vacanță, ceea ce cauți este să te deconectezi pentru câteva zile de la rutină, să te concentrezi asupra ta, asupra stării tale de bine și să cunoști cât mai multe locuri frumoase din lume. Așa că nu te gândești aproape niciodată la ce să faci acasă.

Dar cum organizarea călătoriei este foarte importantă și îi acordăm mult timp, ar trebui, de asemenea, să alocăm timp și acelor detalii care ne asigură că în timpul concediului casa este cât mai în siguranță posibil. Și nu este vorba doar de siguranță în ceea ce privește spargerea ei de către hoți, ci vorbim și despre anumite măsuri care ne ajută să evităm accidentele sau chiar să economisim bani pe facturi.

Lucruri pe care ar trebui să le faci înainte de a pleca în vacanță

Pentru ca la întoarcere să nu ai acea senzație de haos sau că ai de pus o mulțime de lucruri în ordine (pe lângă cele din bagaj), venim în ajutorul tău și îți spunem cum îți poți pregăti casa înainte de a pleca într-o vacanță departe de casă. Iată ce ar trebui să iei în considerare.

  1. Asigură-te că patul este curat, aspiră salteaua și somiera. Încearcă să schimbi cearceafurile și pilotele. De asemenea, încearcă să pulverizezi pe patul tău câteva uleiuri esențiale sau preparate de casă pentru a-l menține cu un miros proaspăt.
  2. Spală toate hainele murdare care s-au adunat pentru că, la întoarcere, vei mai avea o valiză. Evită să ai o grămadă imensă de rufe de spălat când revii acasă.
  3. Curăță frigiderul și scoate sau pune deoparte tot ceea ce s-ar putea strica în următoarele zile. În acest fel vei preveni contaminarea altor alimente depozitate în frigider în această perioadă.
  4. Nu lăsa vasele murdare în chiuvetă, deoarece acest lucru ar putea încuraja apariția unor dăunători precum furnici, gândaci sau muște. Sigur este ultimul lucru pe care ți l-ai dori atunci când te întorci din vacanță.
  5. Lasă podelele curate, astfel încât atunci când te întorci să nu vezi totul plin de păr, hârtie sau murdărie.
  6. Asigură-te că plantele tale nu vor rămâne niciodată fără apă, astfel încât să nu le găsești ofilite la întoarcere.
  7. Aruncă toate gunoaiele acumulate în dormitoare, băi și bucătărie.
  8. Lasă toaletele curate și aerisite pentru a nu se forma mucegai.
  9. Asigură-te că ferestrele și încuietorile sunt închise corespunzător, astfel încât să nu te trezești cu „musafiri” nepoftiți.